Wednesday, September 19, 2012

INNOCENCE OF MUSLIM : HEBATNYA PERCATURAN ALLAH...DEDAH SIAPA DALANG PERSETERUAN UMNO-PAS

Tak terjangkau oleh akal fikiran UMNO dan PAS akan bersatu tatkala asyik bercakaran di hasut kafir DAP!!! Atas  nama Melayu, ggal...atas nama Islam pun gagal....tetapi kekuasaan Allah mengatasi segala...saat nabi Muhammad di hina...UMNO dan PAS bersatu. Lantaran Allah SWT hendak mendedahkan siapa dalang di sebalik perseteruan UMNO-PAS selama ini..lalu di bukakan hati  Ngeh Koo Ham untuk mendedahkan rasa hati sebenar mereka ..iaitu kebencian terhadap Islam yang amat sangat...

Pemuda Umno dan Pas BERSATU bidas Koo Ham (DAP) Hina Islam


SHAH ALAM – Pemuda Umno dan Pemuda Pas bersatu suara membidas kenyataan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham yang secara sinis persoalkan perhimpunan besar-besaran umat Islam membantah filem Innocence of Muslims, Jumaat ini sebagai buang masa dan tenaga.

Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata, kenyataan pemimpin DAP itu menunjukkan beliau sangat tidak sensitif terhadap perasaan umat Islam dan juga kedudukan Rasulullah SAW dalam Islam.

"Ini amat malang sekali. Dia rakyat Malaysia tetapi masih tidak faham perkara asas dalam Islam dan juga sensitiviti orang Islam.," katanya.

Sementara itu, Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan turut mengecam Koo Ham dengan menegaskan tiada isu buang masa atau tenaga sebagaimana dikatakan pemimpin DAP itu kerana bantah filem itu adalah kewajipan setiap individu Muslim.

"Kita tentang kerana ini isu agama, bukan politik. Filem ini menghina Rasulullah dan mengguris hati umat Islam seluruh dunia," katanya.

Menurutnya, berhimpun bantah filem itu adalah usaha kecil dibuat bagi menunjukkan perasaan tidak puas hati terhadap perbuatan biadap itu.

"Saya nak ajak semua ahli Pas hadir di kedutaan Amerika Syarikat Jumaat ini," katanya.

Perhimpunan sama juga akan dianjurkan Pemuda Umno pada hari yang sama, yang mendorong Koo Ham mempersoalkan dalam Twitternya: (Khairy nak orang Islam membantah Sam Bacile. Untuk Islam atau untuk kepentingan politiknya? Tidakkah orang Islam membuang terlalu banyak masa dan tenaga untuk ini?).

Read more: http://celahgelegar.blogspot.com/2012/09/pemuda-umno-dan-pas-bersatu-bidas-koo.html#ixzz26s30n4z2

No comments:

Post a Comment