Monday, September 17, 2012

AMARAN UNTUK WANITA MALAYSIA...!!!!

Berhati-hatilah dengan taktik pembangkang ini. Mungkin ini adalah salah satu taktik pembangkang untuk cari pelakon pengganti video seks yang popular sedikit masa dulu...Pembangkang cuba raih undi - Shahrizat

MUHYIDDIN Yassin diiringi Shahrizat Abdul Jalil bersalaman dengan rakyat Kluang pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri, Merdeka dan Hari Malaysia di Kluang, Johor, semalam. - BERNAMA
KLUANG 16 Sept. - Pergerakan Wanita UMNO menyifatkan pelancaran Agenda Wanita Malaysia oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Khamis lalu kononnya untuk membela hak dan kepentingan wanita, sebagai ketinggalan zaman dan hanya mahu memancing undi golongan wanita.
Ketuanya, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, semua yang ingin diperjuangkan pembangkang sudah dilakukan Barisan Nasional (BN) sejak merdeka lagi dan agenda itu dilancarkan kerana mereka takut serta sedar pengundi wanita kini sudah mencecah 50 peratus.
"Baru sekarang pembangkang membuat pengumuman mengenai agenda untuk wanita Malaysia. Yang menariknya pengumuman itu dibuat Anwar sebagai Ketua Wanita Pakatan Rakyat. Beliau tidak lepas jawatan itu kepada orang lain kerana tahu betapa mustahak dan kritikalnya pengundi wanita.
"Ini berbeza dengan pemimpin UMNO dan BN yang sudah lama ambil berat agenda wanita, isu yang dibawakan dalam agenda mereka adalah isu kuno," katanya ketika berucap pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri, Merdeka dan Hari Malaysia di Padang Sekolah Kampung Melayu, di sini hari ini.
Majlis itu disempurnakan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Turut hadir, Naib Ketua Wanita UMNO, Datuk Kamilia Ibrahim; Ketua Wanita UMNO Johor, Datuk Sharifah Azizah dan Ahli Parlimen Kluang, Datuk Dr. Hou Kok Chung yang juga Timbalan Menteri Pengajian Tinggi.
Shahrizat berkata, gimik politik pembangkang itu dilancarkan bagi mengaburi mata golongan wanita sedangkan sebelum ini mereka tidak pernah berbuat demikian.
Dalam pada itu, beliau menyeru ahli Pergerakan Wanita UMNO seluruh negara terus turun padang bertemu rakyat dari pintu ke pintu untuk mengetahui masalah dan pilihan parti mereka.
Beliau berkata, pergerakan tersebut perlu memperbanyakkan aktiviti berbentuk kebajikan dan kemasyarakatan dalam usaha membela nasib rakyat tanpa ada seorang pun dipinggirkan.
"Kita akan bela nasib rakyat habis-habisan. Pembangkang tidak ada agenda besar dan undi akan diberikan kepada BN," katanya.

No comments:

Post a Comment