Tuesday, January 24, 2012

SIAPA YANG BODOH!!!!

JKKKPKSS hairan dengan sikap korporat Melayu, terlalu nak tunjuk telus konon...!!!!Orang Melayu ni bodoh sangatkah sampai tak reti kira duit!!!!. Mahukan Hong Leong Group, Genting Berhad atau Public Bank lantik orang Melayu jadi Pengurus Kanan urus kutipan kewangan ratusan ribu ringgit sehari!!!
CURI RM2.7 JUTA & JUAL MAKLUMAT KEPADA PEMBANGKANG..!!!Bekas pekerja Fidlot Nasinal Corporation (NFCorp) yang dikatakan membocorkan catatan kewangan syarikat ternakan lembu tersebut telah dipecat, kata Datuk Ibrahim Ali, ekoran kesalahan mencuri sejumlah RM2.7 juta wang tunai dan akan didakwa bagi kesalahannya di mahkamah tidak lama lagi.

Kakitangan pemasaran itu bertanggungjawab membuat kutipan pembayaran daripada pelanggan NFCorp dan telah melarikan wang berjumlah antara RM10,000 dan RM20,000 sehari sebelum ditangkap oleh akauntan syarikat terbabit.

Pengerusi NFCorp, Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail kemudiannya membuat laporan polis dan memecat kakitangan terbabit yang bertaraf Pengurus itu.

“NFCorp sebelum ini mempunyai dua orang pekerja bukan Melayu bertaraf pengurus kanan yang menguruskan hampir rm120k – rm150k wang tunai setiap hari. Salah seorang daripada mereka kemudiannya telah melakukan pecah amanah dengan melarikan wang berkenaan,” jelas Datuk Ibrahim kepada pemberita di Hotel Putra di sini.

Tambahnya lagi, pekerja berkenaan kemudiannya mencuri buku tunai syarikat terbabit untuk tujuan membalas dendam dan menjualnya kepada PKR, yang menyaksikan skandal berterusan dalam NFCorp.

“Eksekutif itu kini dikenakan tuduhan di mahkamah kerana melakukan pecah amanah dan mencuri wang syarikat”, jelas Ibrahim.

Datuk Ibrahim Ali berkata demikian selepas mengadakan perjumpaan dengan 12 pertubuhan NGO berhubung isu NFCorp, yang diketuai oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa.

Menurut Ibrahim, buku catatan tunai yang diberikan kepada NFCorp itu hanyalah sebahagian daripada “cerita sebenar” dan di dalamnya tidak dinyatakan dengan terperinci butiran perbelanjaan syarikat berkenaan.

Ibrahim bagaimanapun menegaskan, beliau tidak menyebelahi mana-mana pihak, sebaliknya hanya menunggu keputusan laporan dan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan anggota polis terhadap akaun NFCorp.

Menurutnya, Perkasa akan menunggu keputusan tersebut memandangkan kedua-dua badan berkenaan yang mempunyai kuasa untuk menyiasat terhadap dakwaan dan pertuduhan rasuah.


SUMBER
SUMBER

No comments:

Post a Comment