Wednesday, January 25, 2012

DATO' LATT: KETUA BAHAGIAN YANG TERLAMPAU...!!!!!

Lepas Cyclethon Rakyat melalui kampung-kampung dari Alor Setar ke Kota Sarang Semut, bermesra dengan penduduk setempat dan pasukan POLIS, Dato' Latt dan kumpulan beliau meneruskan kayuhan kembali ke Alor Setar. 

Sebelah petangnya Dato' Latt kembali semula ke Kota Sarang Semut untuk melawat  bilik asrama pelajar lelaki yang terbakar di Sekolah Menengah Agama (SMA) Nahdzah, Bukit Besar atau lebih dikenali sebagai Pondok PAK MAN yang bersempadan dengan Kota Sarang Semut, Bahagian Kuala Kedah. 

Sebagai Pegawai Tugas-Tugas Khas kepada YAB Perdana Menteri, Dato' Latt menjalankan tanggungjawab beliau tanpa mengenal sempadan. Usaha Dato' Latt patut dicontohi oleh semua Ketua Bahagian UMNO dan lain-lain Pegawai Perdana Menteri, disamping membantu rakan-rakan Ketua Bahagian dan ADUN secara tidak langsung meningkatkan imej UMNO di mata rakyat!!!   Syabas Dato' Latt.....

 Bilik asrama lelaki SMA Nahdzah di Yan terbakar


2012/01/24

YAN: Sebuah bilik asrama lelaki Sekolah Menengah Agama (SMA) Nahdzah, Bukit Besar dekat sini musnah dalam satu kebakaran pada jam 12.40 tengah hari tadi dengan kerugian dianggarkan kira-kira RM10,000.

Pengetua sekolah, Adnan Osman, berkata pihak sekolah menyedari kejadian itu selepas seorang jiran yang tinggal berdekatan sekolah memaklumkan kepada pengawal keselamatan mengenai asap tebal dari arah kawasan blok asrama lelaki sekolah berkenaan.

Bercakap kepada pemberita di tempat kejadian, Adnan berkata ketika kejadian berlaku tiada pelajar berada di sekolah kerana semua sedang bercuti sempena Tahun Baru Cina.
"Saya sangat bersyukur semasa kejadian ini berlaku sekolah masih bercuti dan tidak ada kemalangan jiwa yang berlaku, cuma yang terbakar adalah katil, tilam serta buku sekolah saja," katanya.

Katanya, blok asrama lelaki sekolah itu mempunyai 14 bilik iaitu tujuh bilik di tingkat atas manakala tujuh lagi di tingkat bawah dan bilik asrama lelaki yang terbakar itu menempatkan 10 pelajar yang terdiri daripada pelajar Tingkatan Tiga dan Empat.

Sekolah itu adalah Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) dan mempunyai 710 pelajar.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Guar Chempedak, Abdul Muin Ayob yang mengetuai operasi memadam kebakaran berkata, bomba menerima panggilan pada jam 12.40 tengah hari dan 11 anggota bomba bersama dua jentera tiba di lokasi kejadian 10 minit kemudian.
Katanya, api dapat dipadam sepenuhnya pada jam 1.30 tengah hari dan punca kejadian sedang disiasat.

Pegawai Tugas-tugas Khas Perdana Menteri, Datuk Latt Shariman Abdullah, yang juga Ketua UMNO Bahagian Kuala Kedah, yang melawat kawasan kejadian menghulurkan sumbangan kepada pengetua sekolah bagi meringankan beban pihak sekolah untuk membaik pulih asrama itu. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment