Monday, January 28, 2013

DAH JADI ASYURA...

Baru saja minggu lepas garang mempertahankan kalimah Allah dari diguna oleh Kristian, tiba -tiba Majlis Syura dah jadi Asyura. Kenapa dengan Ustaz Nasharuddin terlalu garang teta[pi lembik leher bila berdepan dengan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng...Ustaz Nasha Digugurkan Dari Majlis Syura PAS
Ahli Parlimen Bachok, Nasharudin Mat Isa digugur anggotai Majlis Syura Ulama PAS January 26, 2013

Majlis Syura Ulama PAS dalam mensyuaratnya pada 13 Januari lalu telah memutuskan untuk menggugurkan Ustaz Nasharudin Mat Isa sebagai anggotanya.


Alasan yang diberi ialah kerana Nasha didapati telah melanggar peraturan-peraturan berjamaah seperti yang telah ditetapkan oleh Majlis Syura Ulama PAS, lapor Harakah Bil 1813 Edisi Isnin, 29 Januari 2013 pada muka belakangnya.

Setiausaha Majlis Syura, Dato' Nik Muhamad Zawawi Salleh menjelaskan, selain itu, Majlis Syura Ulama PAS juga mendapati tindak tanduk Nasharudin kebelakangan ini merugikan parti.

Menurut beliau, selain itu, gelagat bekas Timbalan Presiden PAS itu juga didapati telah menimbulkan suasana yang keroh di kalangan ahli-ahli parti.

Majlis Syura Ulama PAS juga mendapati tindak tanduk Nasharudin kebelakangan ini telah menimbulkan fitnah bagi jamaah, di samping bercanggah dengan kaedah-kaedah dan pendirian yang dibuat oleh parti, tegasnya kepada Harakah 25 Januari lalu.

Bagaimanapun, tegas Ustaz Nik Zawawi, keahlian Nasharudin dalam PAS masih dikekalkan, tetapi kedudukannya sebagai ahli biasa sahaja.

Ustaz Nik Zawawi yang juga Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS Pusat menjelaskan, keputusan yang dibuat oleh Majlis Syura Ulama PAS hanya menggugurkan beliau sebagai ahli Majlis Syura Ulama PAS, bukannya menggugurkan beliau daripada parti.

Nampaknya puak Anwarinas bertepuk tangan dengan keputusan ini... Semakin kurang ulama dalam PAS bertambah besarlah pengaruh Anwar Ibrahim. Ini bermakana Majlis Syura Ulama kini berada dalam genggaman Anwar Ibrahim! Fikir-fikirkanlah....
sumber

No comments:

Post a Comment