Thursday, March 8, 2012

CELAKALAH AKHBAR CINA!!!

Akhbar-akhbar Cina harus di lenyapka dari muka bumi Tanah Melayu ini jika sikap jahat mereka berterusan!!!Kes Budak Cina Koma Langgar Sekatan Polis, Adakah Nyawa Budak Melayu Tiada Nilai?

Posted on
 • Rabu, 7 Mac 2012
 • by
 • MymassaVoice
 • in

 • Bila ada seorang budak Cina koma akibat insiden waktu sekatan polis, kecoh satu Malaysia.

  Dalam Facebook pun isu yang sama turut dimainkan.

  Isu macam ni pun jadi muka penuh dalam akhbar Cina.  Bila baca berita macam ni, MyMassa terpikir. Adakah nilai nyawa budak Melayu tiada nilai?

  Di sini ada dua kes yang lebih kurang sama, pertama insiden ADUN DAP melanggar pelajar Melayu. Seperti kes di atas, pelajar melayu itu juga koma. Namun isu ini tak dimainkan seheboh isu pelajar Cina di atas.  Kes yang kedua adalah di mana Ahli Parlimen PKR, Tian Chua melanggar seorang anggota tentera Melayu sehingga MENINGGAL DUNIA!!!  Kenapa kes ini juga tidak heboh di facebook dan akhbar Cina. Kalau kita kata orang Cina ni rasis, mereka melenting. Tapi mereka selalu tuduh orang Melayu rasis, boleh pulak.

  Bagi MyMassa, inilah realitinya di Malaysia. Kaum Melayu sering terlupa untuk memperjuangkan bangsa mereka sendiri sedangkan kaum lain berlumba-lumba hendak mempertahankan apa yang mereka anggap sebagai hak tetapi sebenarnya tiada dalam Perlembagaan Persekutuan pun.

  Mungkin ini boleh jadi reality check kepada orang Melayu, adakah nyawa mereka sudah lagi tiada nilai?

  *Nilai-nilaikan. Cuba tengok poster yang berlegar di facebook, ada loga DAP la. Lupa ke ADUN DAP juga pernah langgar orang sampai koma.


  sumber

  4 comments:

  1. Tak kan kita MELAYU masih nak memencilkan diri lagi.Kaum yg tak mahu menolong kaum.Siapakah gerangannya pemuka kaum melayu itu.

   ReplyDelete
  2. Assalam Bro

   Dah mampus belum budak tu, sakit hati betul baca cina kutuk polis tu...

   ReplyDelete
  3. ajai62...spatutnya mampus!!! tp nnti x de saksi plak kalau dia mampus..lagi naya polis!!!

   ReplyDelete