Monday, March 26, 2012

AZIZAN BOLEH, LIM GUAN ENG PUN BOLEH!!!!

Apabila Ustaz Azizan sanggup menjual surau di Kedah, DAP sangat gembira kerana itulah yang ditunggu-tunggu oleh DAP selama ini! Kita semua sedia maklum perangai DAP, apabila ada Melayu yang berani mempertikaikan Raja-Rajanya, maka DAP juga berani mempertikaikan Raja-Raja Melayu, apabila ada Melayu yang berani merobek Hak Istimewa Orang Melayu, DAP akan lebih galak untuk 'MELAYU'kan orang Melayu.

Justeru itu tidak hairanlah mengapa Lim Guan Eng berani untuk menjual tapak masjid yang telahpun diluluskanLim Guan Eng DAP Minta Maaf Jual Tapak Masjid ?


Di manakah Lim Guan Eng DAP mahu lari lagi? Satu demi satu persoalan timbul yang menambahragu kredibiliti Setiausaha Agung DAP merangkap KM Pulau Pinang itu.

Isunya terlalu banyak dan juga melibatkan bilion ringgit wang rakyat. Habislah Guan Eng DAP. PRU13 ini adalah yang terakhir untuk beliau!

Ketua Menteri, Lim Guan Eng disifatkan sebagai bongkak dan biadab kerana tergamak menjual tapak masjid yang diluluskan dalam pelan pembangunan asal Bayan Mutiara kepada pihak pemaju.

Ketua Pemuda UMNO negeri, Shaik Hussein Mydin berkata, Setiausaha Agung DAP itu tidak berhak untuk campur tangan dan menyentuh 'harta' yang dikhaskan untuk orang Islam.

Tegas beliau, tindakan tersebut amat berbahaya kerana ia boleh menimbulkan kemarahan dalam kalangan orang Islam khususnya di negeri ini.

"Sepatutnya tapak tersebut telah dipecah sempadan dan diserahkan kepada Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) dan seterusnya diwakafkan oleh majlis berkenaan. Justeru, kami mendesak Guan Eng supaya mengembalikan tapak masjid kepada MAIPP.

"Kami mahu beri peringatan kepada Guan Eng supaya tidak mendiamkan diri atau cuba memutarbelitkan perkara ini," katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini.

Shaik Hussein turut meminta pemimpin Pas menasihati Guan Eng tentang perbezaan di antara masjid dan surau kerana dimaklumkan pemaju akan menyediakan surau dan bukannya masjid.

Isu tanah Bayan Mutiara timbul apabila tanah tebus guna seluas 41.6 hektar itu tidak dimajukan oleh Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) yang merupakan pemilik tanah berkenaan.

Tanah tersebut kemudiannya dijual kepada pemaju swasta untuk dibangunkan sedangkan PDC mempunyai kepakaran serta pengalaman dan telah menjalankan banyak projek pembangunan untuk kepentingan rakyat.

Menurut Shaik Hussein, pelan pembangunan asal Bayan Mutiara diluluskan oleh Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) pada 30 Oktober 2006 dengan nombor rujukan JPB/PM/4490(LB)PIN.1.

Katanya, selain kebenaran merancang masjid dan pelbagai jenis rumah, pelan tersebut turut merangkumi kompleks penjaja, balai polis, pusat komuniti dan tapak sekolah.

"Tapak sekolah juga perlulah diserahkan kepada Kementerian Pelajaran untuk dibina sekolah.

"Walaupun pemaju bersetuju membina sekolah tetapi Pemuda UMNO khuatir pelaksanaannya kelak akan diputar belit dan dibina sekolah antarabangsa seperti Sekolah Antarabangsa Prince of Wales di Botanica City, Balik Pulau yang telah menidakkan hak anak-anak miskin tempatan," ujarnya.

Beliau berkata, pihaknya juga inginkan kepastian daripada Guan Eng sendiri sama ada pemaju telah disyaratkan untuk membina gerai penjaja di situ.

Sekiranya ada, kata Shaik Hussein, pemaju perlu membinanya di lokasi strategik dan bukan terperosok di hujung tapak projek seperti mana kebiasaan dilakukan oleh pemaju kerana Bayan Mutiara adalah hak rakyat Pulau Pinang.
Persoalan besar ialah jika benar, apakah Lim Guan Eng DAP akan mengaku dan meminta maaf kerana menjual tapak masjid itu? Jauh panggang dari api!

sumber

No comments:

Post a Comment