Sunday, March 9, 2014

TELAHAN ADUN PAS INI BENAR-BENAR TERJADI..???

Telahan ADUN PAS ini di twitter beliau pada 16 Februari 2014 benar-benar terjadi..cuma pesawat syarikat  sahaja yang berlainan dan lokasi kapal terbang terhempas di kawasan Laut China Selatan..

Persoalannya....telahan atau konspirasi..?????

Kerana Kapal Terbang @AirAsia Terhempas Di Putrajaya, ADUN Pas MUNGKIN Masuk Neraka Atau Kena Saman??? @TonyFernandes

Astagfirrullahalazim.... Subhanallah... Nauzubillahiminzalik... Apa nak jadi la dengan pemimpin Pas zaman sekarang. "Demo lo ni doh tok supo mulo" pemimpin Pas sekarang dah tak seperti pemimpin Pas zaman dahulu. Masa dulu pemimpin Pas amat berhati-hati dengan percakapan, pertuturan dan penulisan. Pemimpin Pas sekarang ni main balun jer tanpa mengira perbuatan tersebut salah atau berdosa.

"Fitnah itu lebih besar dosanya daripada membunuh" maka bila ADUN Pas Batu Buruk, Dr. Syed Azman yang juga Penolong Setiausaha Agung Pas Pusat memfitnah kononnya ada kapal terbang syarikat tambang murah AirAsia yang terhempas berhampiran Putrajaya (mungkin dengan dengan niat nak buat lawak bodo maklum la nak dekat-dekat PRK Kajang ni).

Syed Azman ni telah menyebarkan fitnah terhadap syarikat AirAsia yang dimiliki oleh Tan Seri Tony Fernandes dengan menyebarkan berita palsu kepada 6667 pengikut twitter beliau dan ada dikalangan pengikut twitter beliau telah memberikan respon negatif terhadap fitnah beliau. Antara komen pengikut twitter beliau :

@mohd_78 : @syedazman fitnah dah jadi mcm makan kacang. MasyaAllah...

@f4izalhassan : No such thing - AirAsia Corporate Comm @syedazman...

@shafiq_klramp : agak2 la nak tweet pon... Untuk makluman tuan... AK5110 DARI KUL-BKI yaa... Tu pun salah INFO... Pernah naik kapal AIRASIA tak...??

@azman1511 : terbukti org terpelajar spt @syedazman pun nampak jahil kerna guna "ayat salah" dlm berkongsi maklumat... Jahil atau membodohkan diri?

@hadidzai as mp you should confirm this kind of news before tweet it.

@syafiq5891 : sengal nye la... Name jer dr.

@na_mazita : kan... Hehhee... Malu arr yb macam ni.... Berat 66

@PCyberJet : kn dia dah selidik ngan punaisihat dia :-)

@daengselili : @syedazman @AirAsia selamber badak je kau menipu

@Najmuddeen : @syedazman hihi... Bodoh piang...

@Andy3538 : palsu... Palsu ohhhhhhh

@darulehsantoday : beranikah @tonyfernandes saman @n_izzah @syedazman atas penyebaran fitnah ini?

@ManzaidiA : kenapa mamat ni bodoh sangat? Mcmana dia boleh jadi wakil rakyat

@kairitwit : @nichocheng @syedazman @n_izzah both YB should be ashamed of themselves by creating havoc to the rakyat... Shame on you!!!

@nichochong : yang tweet tu YB @syedazman. This shouldn't have happen, sadly

Ini antara tweet respon kepada tweet Syed Azman yang bodoh tu...

Tapi hanya jawapan BODOH tanpa rasa bersalah apatah lagi mengeluarkan kenyataan rasmi meminta maaf kepada AirAsia mahu pun kepada penumpang yang beliau telah merisaukan keluarga dan rakan-rakan penumpang pesawat beliau tetapi hanya tweet sahaja "@syedazman : Alhamdullillah... Not true! No plane crash near KLIa."

Elok ler rasanya Tony Fernandes dan AirAsia saman jer ADUN aka Penolong Setiausaha Agung Pas Pusat yang BANGANG BODO PIANG ni baru dia ada akai. Apa lagi Tony! Samaaaaaaaan tetap saaaaaamaaaaaaaaaaaann........

Sumber asal :
sumber

No comments:

Post a Comment