Sunday, March 2, 2014

CINA BOIKOT JAMBATAN SULTAN ABDUL HALIM MUADZAM SHAH

Cina DAP memang tak akan pernah berterima kasih kepada kerajaan walaupun mereka tahu semua yang dilakukan oleh kerajaan banyak memanfaatkan kaum mereka. Seperti biasa cina DAP akan bisikkan ke telinga Melayu PR bagi mencetuskan isu bagi sentiasa membangkitkan kemarahan rakyat terhadap kerajaan BN. Kebaikan disembunyikan..isu pembaziran wang kerajaan, kroni, TOL dimainkan...tapi dia tetap guna juga jambatan kalau ada sepuluh jambatan sekalipun sebab itu semua kemudahan dan kesenangan untuk bangsa dia nak bergerak dan berniaga. Tapi yang bodohnya Melayulah..jadi BARUA ..tak tapis kat otak langsung..terus bergerak dari bibir ke bibir..masuk ke hati..tikam perasaan..haati jadi sakit..penuh dengan dendam...menyebabkan tiap-tiap hari marahkan kerajaan...RASUAH..KRONI..HAPUS TOL....siap maki-hamun..fitnah...

Cina DAP relas saja...tiap-tiap saat buat duit...Melayu pula tiap-tiap saat jana FITNAH...!!!


JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG ....DAP TETAP TAK PUAS HATI!


Tak lama lagi orang di Pulau Pinang bakal menggunakan Jambatan Kedua Pulau Pinang yang akan dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri malam ini. Jambatan ini sekaligus dapat memintas sejarah yang pernah ditempa oleh Jambatan Surabaya - Madura (Suramadu) yang terletak di Tanah Jawa, Indonesia yang sebelum ini memegang rekod jambatan paling panjang di Asia Tenggara.
Ketepikan dulu soal politik jika ada pihak yang mengatakan bahawa Jambatan ini hanya memanfaatkan penduduk Pulau Pinang yang majoritinya menyokong DAP. Kita utamakan dulu kepentingan negara dari sudut ekonomi dan prestij.  
Ketepikan juga suara-suara sumbang yang mengatakan kononnya kontrak pembinaan dan tol di Jambatan kedua ini diberikan pada kroni-kroni Barisan Nasional.
Hakikatnya golongan pembangkang chauvinist tetap tidak berpuas hati selagi mereka tak dapat menguasai dan memiliki segala-galanya. Memang itu sikap tamak dan materialistik yang akan merugikan mereka sendiri.

Mungkin lepas ini puak-puak individualistik materialistik chauvinist akan mengritik sepatutnya jambatan ini tidak dikenakan sebarang tol kerana kononnya mereka telah membayar begitu banyak cukai pada negara. Inilah sikap orang yang tamak lagi tak tahu berterima kasih. Walhal banyak juga wang yang mereka sorok dan tak declare pada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan Kastam serta amat takut kepada GST.  
Kalau tak nak bayar tol di Jambatan Kedua ini, guna saja feri atau naik pengangkutan awam, tak pun berenang saja ke pulau. Sapa pun tak larang.
Kerajaan lebih mengutamakan kesejahteraan rakyat berbanding segelintir pemimpin chauvinist rasis yang materialistik yang terus menerus mengkritik kerajaan walhal mereka tidak mampu berbuat apa-apa.
Terkenang ketika tahun 1982 dulu ketika mantan YAB PM Tun Mahathir hendak membina Jambatan Pulau Pinang pertama. Puak-puak chauvinist sosialis paling kuat menentang kononnya membazir, merosakkan alam sekitar dan merugikan syarikat feri. Namun semuanya auta belaka, mereka pula tanpa segan silu menggunakannya hasil titik peluh orang lain. Sekali lagi mereka habuk pun tadak. Cuma cuci kaki jer.
Ketika kos Jambatan Pulau Pinang berjaya ditebus dengan wang negara tanpa perlu berhutang lagi dengan mana-mana bank negara asing, si chauvinist tetap menyatakan kerajaan menipu soal kos dan meminjam dari negara ketiga untuk menebus jambatan itu. Sedikit pun tak berterima kasih dan bangga dengan kebijaksanaan Tun M. Memang mereka jenis habuk pun tarak. 
Ketika hendak menawan Pulau Pinang mereka terus berkempen hendak mempercumakan tol Jambatan Pulau Pinang. Namun setelah menang, janji itu tidak mampu dilaksanakan. Bahkan tol Sungai Pinang yang sempat didemo mereka juga gagal dipercumakan. Rakyat marah dan cuak dengan sikap pembohong mereka. Sekali lagi mereka ini sembang jer deras tapi habuk pun tarak.
Dulu bila kerajaan sibuk nak buat jambatan kedua ini, mereka sibuk mencanangkan untuk membina terowong Pulau Pinang dengan kos lebih murah cuma RM1 bilion saja. Namun akhirnya si Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah ketamadunan Pulau Pinang itu menyalahkan sistem Microsof Excel dan silap taip. Sekali lagi habuk pun tarak...  
Kita saksikan saja apa lagi drama yang akan dimainkan oleh puak-puak kufur nikmat ini. Mungkin mereka mahu membina patung berhala mazu menghadap jambatan kedua ini? Perancangan DAP memang dah ada kan?

Namun kepada kerajaan Barisan Nasional kami tetap berterima kasih atas kejayaan pembinaan dan perasmian Jambatan Kedua Pulau Pinang ini. Syabas!
 

No comments:

Post a Comment