Friday, December 9, 2011

AHLI AKADEMIK YANG PRIHATIN DENGAN MASALAH MASYARAKAT!!!!!

Ahli akademik yang prihatin de­ngan masalah masyarakat....?????@#%#& PAK HANG la.......
Pandangan siapa yang hang lontarkan dan isu puak mana yang hang suarakan. Si BARI-BARI jangan memperbodohkan masyarakat sebagaimana Si BARI-BARI memperbodohkan diri menjadi BARUA ANWAR IBRAHIM dan DAP!!!!Profesor Dr Abdul Aziz Bari dengan majikannya, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), berakhir apabila beliau mengambil keputusan untuk meninggalkan universiti berkenaan.
Abdul Aziz berkata, keputusan itu dibuat kerana beliau kini berasa tidak lagi sesuai untuk terus berkhidmat di universiti itu.

Menurutnya, beliau telah cuba untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai ahli akademik yang prihatin de­ngan masalah masyarakat, apabila melontarkan beberapa pandangan terhadap isu yang kritikal, namun pesekitaran di universiti berkenaan menyebabkan niatnya itu dianggap sesuatu yang ganjil, sekali gus gagal untuk menjadi seorang ahli akademik ideal.

“Saya terpaksa tinggalkan UIAM kerana dalam keadaan sekarang, saya tak nampak ada ruang sesuai untuk saya terus berkhidmat di universiti itu mahupun di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang lain,” katanya ketika ditemui selepas menghadiri majlis minum petang bersama pertubuhan bukan kerajaan, Waris Badan Bertindak Pewaris Bumi Malaysia di Mayang Sari Resort di sini, petang semalam.

Ketika ditanya apakah beliau akan menyertai politik selepas meninggalkan UIAM, Abdul Aziz yang juga seorang kolumnis Sinar Harian berkata, beliau lebih suka memilih bidang akademik sebagai kerjaya dan buat masa ini, tidak berhasrat untuk menyertai parti politik sama ada kerajaan ataupun pembangkang.

baca sini

2 comments:

  1. mungkin kah DAP akan memujuk dia? Kalau dia MP DAP maka DAP juga ada peluang menuntut kerusi PM kalau PR berkuasa. erks? betul ke? hehehehe

    ReplyDelete
  2. Bingai @ Bangang...Calon yg tepat utk kerusi MELAYU DAP tu...Bolehlah kita panggil dia PM BARUA!!ha3

    ReplyDelete