Friday, October 17, 2014

PENTING DIRI ...TAPI BIJAK!!!!

Nafsu Raja ni sama gila dengan Anwar tapi bijak..bukan main ikut otak kepala bawah macam Anwar...rakyat dipergunakan untuk menghuru-harakan negara

ELAUN UNTUK ANAK DARA JAUHI SEKS

Swaziland: Anak dara di Swaziland ditawarkan RM57 sebulan untuk menjauhi seks.

Raja playboy negara itu, Mswati III, dilapor meluluskan skim faedah itu, kononnya dalam usaha menghalang wabak HIV merebak.

Bagaimanapun, pengkritik berkata, raja ranggi itu yang sudah mempunyai 15 isteri mahu memastikan isterinya yang akan datang bebas daripada wabak berkenaan.

Setakat ini, belum ada cara ditetapkan mengenai bagaimana gadis muda negara itu akan diawasi bagi memastikan mereka tidak pernah melakukan seks.

Anak dara Swaziland menjadi tajuk akhbar setahun sekali apabila puluhan ribu akan menari separuh bogel di depan raja pada acara Reed Dance.

Setiap tahun Mswati III, 46, akan memilih seorang anak dara untuk menjadi isteri barunya dalam kalangan mereka.

Bulan lalu, dia memilih seorang gadis berusia 19 tahun menjadi isterinya yang ke-15.

Program berkenaan yang didakwa dibiayai oleh Bank Dunia menawarkan pendapatan kepada gadis di negara yang dua pertiga penduduknya meraih pendapatan kurang RM3.20 sehari.

Pekerja kesihatan, Thabsile Dlamini berkata, kerajaan membayar elaun kepada anak dara supaya mereka menggunakan wang itu untuk keperluan masing-masing dan menolak tawaran wang untuk mengadakan seks.
Kadar HIV di Swaziland kekal 26 peratus ketika ini, antara yang paling tinggi di dunia. - Agensi

SUMBERNo comments:

Post a Comment