Monday, November 7, 2011

RILEKS BRO...BRO NAJIB DAN BRO MUHYIDDIN AKAN BANTU!!!

Bakal guru harus bersabar....Takkanlah Najib dan Muhyiddin akan tengok saja. Keputusan kerajaan mestilah berdasarkan kerajaan mampu untuk menggaji 7000 guru GSTT dan lagi bakal 5000 guru lepasan UPSI!!! Kerajaan BN bukannya BODOH macam ANWAR IBRAHIM buat BAJET...BAJET KEPALA LUTUT....BAJET TAK DAK DUIT!!!!5,000 mahasiswa ISMP UPSI tuntut jaminan penempatan

02/11/2011 4:11pm

TANJUNG MALIM 2 Nov. – Seramai 5,000 mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (ISMP), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) hari ini menuntut Kementerian Pelajaran memberi jaminan penempatan kepada bakal graduan universiti tersebut seperti yang diberikan kepada Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT).
Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UPSI, Afiq Fikri Mislan berkata, tuntutan tersebut dibuat ekoran kenyataan Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yasin yang mengesahkan kekosongan jawatan guru di sekolah seluruh negara akan diisi oleh 7,000 guru lepasan GSTT.
"Mengapa kekosongan tersebut diberikan kepada lepasan GSTT yang pada hemat kami tiada kelayakan sebenar untuk bergelar guru?
"Sepatutnya kekosongan itu diisi oleh graduan ISMP yang ternyata telah dilatih untuk menjadi guru sebenar sekali gus mengurangkan masalah isu guru tidak profesional, berkualiti serta berkelayakan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

No comments:

Post a Comment