Wednesday, November 30, 2011

BANTUAN RAKYAT RM500 RASUAH PILIHANRAYA: NIK AZIZ ARAH ORANG PAS JANGAN AMBIL...!!!

Puak-puak nilah yang akan tunggu awal nak balas duit RM500 tu...Pendaftaran permohonan Bantuan Tunai RM500 akan dibuat mulai 10 Dis ini untuk tempoh satu bulan, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

Sehubungan itu, pembayaran Bantuan RM500 hanya akan dibuat kepada ketua isi rumah yang layak mulai pertengahan Januari tahun depan, kata Ahmad Husni dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Katanya, borang pendaftaran boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut, di Jabatan Pembangunan Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta agensi-agensi Kerajaan.

Borang yang lengkap diisi berserta salinan kad pengenalan, hendaklah diserah untuk proses pendaftaran di Jabatan Pembangunan Persekutuan/Negeri, sekolah-sekolah terpilih serta pejabat-pejabat cawangan LHDNM, katanya.
Menurut Ahmad Husni, bantuan ini dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai 5.2 juta isi rumah atau 79.5 peratus daripada keseluruhan isi rumah di negara ini.
"Pemberian ini melibatkan anggaran peruntukan sebanyak RM2.6 bilion.
"Bantuan ini adalah tanda keprihatinan Kerajaan dalam usaha untuk membantu meringankan kenaikan kos sara hidup rakyat,” kata Ahmad Husni.
Isi rumah yang layak memohon, merujuk kepada seorang lelaki atau wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau ketua keluarga.
Ia merangkumi individu berkahwin, termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama ibu bapa; ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan; individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai tanggungan; dan warga emas sebatang kara.
Ketua isi rumah yang berkerja sendiri juga layak untuk memohon, katanya. — Bernama

4 comments:

 1. kita tunggu dan lihat siapa yang datang dulu. hehehe

  ReplyDelete
 2. Bingai @ Bangang....BUKAN SETAKAT PALING AWAL..siap tipu pendapatan lagi!!!

  ReplyDelete
 3. Kesian rakyat Malaysia dinilai terlalu murah, maka berebutlah mereka mengejar dan mengisi borang untuk dapat duit tu.Kadang-kadang heran juga,dulu zaman Mahathir ungkit jangan jadi rakyat subsidi tiba-tiba dah hilang sokongan kelam kabut bagi semula.Bagi mengelakkan sekiranya dianggap rasuah kita pakat ambil tetapi pastikan jangan undi BN.Kerana kalau undi BN setelah terima wang tersebut seperti ambil rasuah.Maka jadilah duit itu sebagai subsidi untuk rakyat yang memang berhak terima.Kalau dibandingkan dengan wang negara yang lesap disapu pemimpin maseh kecil jumlahnya.Waalah waalam.

  ReplyDelete
 4. Fitrahtech Medicina Alternativa Products..Kerajaan BN berhak utk buat apa sahaja dengan pendapatan yg dijana hasil kebijaksanaan mentadbir negara!

  ReplyDelete