Wednesday, March 6, 2013

WAJAH BARUA-BARUA SULU

WANTED!!! Wajah-Wajah Orang kita yang Kurang Ajar...?
Kita memahami akan maksud kebebasan bersuara... Namaun ada hadnya... Tatkala negara kita menghadapi kesusahan di manakah kita sebagai rakyat Malaysia Negara yang berdaulat...? Apakah kita melihat saja...? Perlukah kita mengherdik, menghina dan merendah-rendahkan usaha anggota keselamatan kita...? Ada perkara kita boleh buat main-main, namun, bila bicara soal keselamatan dan kedaulatan negara sepatutnya kita menyokong penuh usaha kerajaan dan anggota keselamatan dan mendoakan keselamatan dan kejayaan mereka...

Berikut adalah wajah-wajah Yang Dikehendaki (Wanted) di laman sosial Facebook kerana mengugut, menghina dan cuba memfitnah Polis DiRaja Malaysia (PDRM). Kita lihat satu persatu:
1. Lelaki ini mendapat tempat pertama kerana mengugut akan meletupkan Balai Poilis Beaufort!
2. Satu lagi usaha memperlekehkan perjuangan ATM dan PDRM di Sabah. Ini salah seorang kartunis yang satu kumpulan dengan Zunar, pencacai totok Anwar Ibrahim!
3. Mamat ini antara yang terbodoh. Komen di Facebook bagai wira. Setakat berkepit dengan "girlfriend" sedangkan anggota polis dan tentera bertarung nyawa di Sabah, lelaki ini diharuskan diludah!
4. Kalau taksub sangat dengan Anwar Ibrahimpun, tidak patut mengelarkan polis sebagai Anjing-Anjing UMNO.

JOMO kata: Semoga Allah merahmati malaysia... semoga orang-orang di atas juga akan sedar... Bayangkan yang turun ke Medan perang itu adalah kita atau keluarga kita...?

SUMBER

No comments:

Post a Comment