Wednesday, March 6, 2013

LAPORAN DARI LONGKANG

Bukan sahaja pedapat Sultan Sulu..Juga pendapat Malaysiakini atau mungkin Malaysiakini sendiri yang mahu menunjukkan belangnya yang sebenar : Tentera Malaysia keterlaluan...ya keterlaluan kerana tiada anggota pasukan keselamatan dalam serangan terbaru. Malaysiakini suka kalau ada polis atau tentera yang mati...boleh mereka lapor..lagi anjing UMNO mampus..!!!!


Tak payah cerita panjang. Masa perang bukan masa untuk demokrasi atau kebebasan akhbar, tetapi mengenai keselamatan danmencapai tujuan keselematan

Sejarah Melayu melaporkan Malaysiakini seolah-olah menyokong tentera Sulu dengan mahu rakyat jadi bingung mana satu betul dan kucar kacir untuk mempersoalkan langkah pihak keselmatan.
"Pemimpin Sulu dakwa Malaysia bertindak keterlaluan " .. itu lah tajuk paling terhebat dihasilkan Meloyakini untuk menggambarkan kerajaan Malaysia paling zalim dengan mengutip kenyataan2  musuh negara ( tentera sulu )  . 
Mengapa tajuk seperti ini dipilih ??   Media2 lain semua memberi sokongan sepenuhnya kepada pasukan keselamatan kita yang sedang berjuang di sana tetapi bukan portal pembangkang ini  .
Niat malaysiakini satu saja  dan  jelas mahu membangkitkan kemarahan rakyat .
Tetapi GPB  yakin rakyat yang telah  menyaksikan sendiri kekejaman penceroboh ini yang terlebih dahulu melakukan serangan terhadap anggota polis kita hingga mengakibatkan 8 terkorban akan berdiri teguh dibelakang pasukan keselamatan kita di Lahad Datu.Macamana Malaysiakini boleh dibenarkan buat laporan seperti yang ditiru tampal di Wikisabad SINI???

PIHAK BERKUASA PERLU TERAJANG MALAYSIAKINI DARI LAHAD DATU!!! DISAMPING ITU, HANYA BERNAMA SAJA YANG PATUT DIJADIKAN SALORAN RASMI KOMUNIKASI. SIDANG AKHBAR HANYA BUAT DI KOTA KINABALU DAN BUKAN DI LAHAD DATU.

JANGAN BENARKAN WARTAWAN DATANG MENYIBUK DAN MEMBOCORKAN MAKLUMAT DAN RAHSIA KESELAMATAN

2 comments:

  1. Kelulusan akbar dibawah bidang kementerian mana..asyik dok bagi amaran je laa

    ReplyDelete
  2. Mmg pn. Tp Suruhanjaya komunikasi juga kena ambil tindakan. Inilah die yg dituntut2 oleh pembangkang. Kebebasan bersuara smpi no limit.

    ReplyDelete