Thursday, October 27, 2011

INI CINA MABUK PASAI MAKAN 5 EKOQ BABI PANGGANG!!!!

Haiya....talak gunalah ini Cina, ada otak talak mau guna. Sekolah tinggi-tinggi tapi cakap macam talak otak...cakap selupa olang BODO. Ini Cina mesti belajar itu mana2 SJKC tapi itu SJKC mesti HIGH SCHOOL punya SJKC sebab dia ala cakap dia belajar tinggi-tinggi. 
Lu punya Cina sangat Cina loooo...lu moleh ingat celita sama itu sejalah negeli CINA libu-libu tahun loooo.... Sejalah lu ala datang Tanah Melayu lu sudah lupa ka...Haiya...talak sampai 100 tahun lagipun sulah lupa!!!Lu sudah lupa lu punya atuk nenek punya janji sumpah sama olang Melayu....kita kasi muka duduk ini Tanah Melayu, lu kasi lespek sikit maa...
itu sejalah negeli Cina lu boleh simpan dalam poket...dia mau bunuh sapapun itu dia punya pasai looo ... itu panglima kalah pasai bunuh budak kecil....itu panglima bodoh macam lu la CINA DAP!!!!Talak guna otak...tiba-tiba aaaa lu cakap olang lain talak sekolah tinggi-tinggi macam lu...itu SEJALAH DAP hantam sama anak olang lain lu tatak baca ka!!!hebat  loooo...sejalah anak cina DAP kena hantam lu ala baca ...anak Melayu kena hantam lu tatak baca...hebat loooo lu punya sekolah!!!
tapi lu ala ingat sejalah  negeli TANAH MELAYU ka... TALAK INGAT ?!?!?!?!?! Haiyaaa...manyak teluk loo....luluk sini...makan sini...belak sini...kongkek pun sini...lu tatak ingat Tanah Melayu punya sejalah!!!!lu kena ingat   sini TANAH MELAYU looooo...ini bukan negeli CHINA loooo...Ini Tanah Melayu ala semangat loooo...olang Melayu pelang untuk bangsa dan negara tapi paling utama untuk AGAMA ISLAM loooo...lu ingat kita mau kasi muka sama Cina DAP pijak sama kita punya agama ka...lu silap loooo!!!!Lu jangan ingat lu punya benci saja looo...kita punya benci sama Cina DAP lagi dasat loooo!!!!!
Lu mesti ingat!!!!!itu Jepun kita lawan ...kita bukan suka-suka mau bg Jepun pelintah ini negeli...  olang Melayu kasi Jepun nangis balik Nippon looo...itu olang putih kita kasi balik negeli loooo....itu komunis pun kita kasi tembak mampus loooo....sikalang tinggal lu CINA KOMUNIS DAP sahaja loooo...jangan kurang ajar loooo...next time aaaa....lu tulis celita jangan buat-buat macam celita olang bodo loooo...
Blog Mymassa menyiarkan terjemahan sebuah artikel “hebat” yang disiarkan di akhbar China Press yang bersinis kepada blogger pro-UMNO yang dikatakan “tidak bersekolah”. Mungkin penulis di China Press itu, Koh Kok Wee, merasakan dia adalah penulis yang hebat dan sangat “bersekolah tinggi”.
“Terima kasih” saya ucapkan kepada Koh Kok Wee dan China Press atas kritikan “hebat”, “bermutu” dan mungkin pandangan itu dihasilkan oleh seorang lulusan “sekolah paling tinggi di dunia”.
Artikel di China Press itu mendakwa bahaw blogger pro-UMNO menjatuhkan UMNO sendiri dengan memutar belitkan fakta, bermuslihat, fitnah dan menheret “budak mentah” ke kancah pertikaian politik di alam siber. Kok Wee mengaitkan dakwaannya itu dengan isu “anak lelaki VVIP Pulau Pinang yang dikatakan mencabul buah dada rakan sekelasnya dan membayar wang pampasan RM200,000 untuk menutup kes tersebut”.
Kemudian, Kok Wee yang “sekolah tinggi-tinggi” itu merujuk kepada sejarah negara China dengan menceritakan tentang hulubalang Xiang Yu dan hulubalang Liu Bang yang berperang di zaman King of Western Chu Xi. Dan Kok Wee yang mungkin berjaya di “sekolah paling tinggi di dunia” itu turut menyelitkan cerita The Warring States Period yang menyentuh perasaan mengenai Panglima Lee Yang yang tewas setelah membunuh anak Maharaja Chong Shan!
Tinggi sungguh ilmu Kok Koh Wee. Banyak sejarah China yang dia tahu. Tapi malangnya, dia selama ini hanya menyimpan ilmunya dalam seluar dalamnya. Dikala pihak parti pembangkang menyerang anak dan keluarga pemimpin UMNO mahupun BN, Koh Wee hanya berdiam diri.
Ketika anak-anak, keluarga, besan, sanak saudara pemimpin Kerajaan diserang, mungkin Koh Wee sedang ketawa berdekah-dekah sambil menyokong serangan tidak beretika itu. Cerita-cerita purba China itu diperam selama mungkin di celah pahanya.
Namun, bila sekali saja anak pemimpin DAP diserang blogger UMNO, terus Koh Wee melenting, melatah yang bukan-bukan. Habis keluar cerita perang China sana sini. Kalau boleh, cerita Fong Sai Yuk dan Wong Fei Hong pun nak diselitkan jugak!
Saya ingin bertanya kepada Koh Wee yang “belajar sekolah tinggi” ini, mengapa perlu ada pandangan berpilih? Mengapa perlu ada “double standard”? Mengapa tidak Koh Wee menyerang pemimpin-pemimpin pembangkang yang menyerang anak-anak, keluarga dan sanak saudara pemimpin UMNO dan BN.
Sebagai contoh, isteri Perdana Menteri diserang hampir setiap hari, anak Perdana Menteri pun diburuk-burukkan setiap hari, anak Datuk Seri Hisyamuddin pun di serang juga oleh blogger-bloger pembangkang. Malah, anak-anak mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir pun teruk diserang ketika ayah mereka itu mentadbir negara.
Di mana Koh Wee ketika itu? Masih di dalam buaian, kah? Koh Wee “bisu”kah ketika itu? Jari jemari Koh Wee “cacat”kah ketika itu? Atau Koh Wee masih lagi belum habis menuntut belajar di “sekolahnya yang tinggi-tinggi” itu?
Pada saya, pendapat Koh Wee itu sangat jelas berat sebelah, “pathethic”, rapuh, berpihak dan terang-terang tidak berasas. Dalam ertikata lain, salah sama sekali penghinaan dan dakwaannya terhadap blogger pro-UMNO.
Bukanlah berniat untuk meninggi diri, namun pada pandangan saya, Koh Wee dan China Press perlu balik dan belajar di “sekolah yang lebih tinggi” sebelum memberi kritikan terhadap senario politik Malaysia pada masa ini. Rasanya, sekolah Koh Wee dan akhbar Cina itu belum cukup tinggi lagi.
Seperkara lagi, kalau nak kritik pun, berikanlah kritikan yang membina dan tidak menghina mana-mana pihak. Apa “sekolah tinggi” Koh Wee dan China Press tidak ajar tentang etika dan moralkah dahulu? Jangan nampak telur tembelang sebiji di sebelah pihak sini saja kerana di pihak sana ada berjuta biji lagi telur tembelang yang jauh lebih busuk dan keji!

No comments:

Post a Comment