Thursday, October 6, 2011

APA KAITAN 1MALAYSIA DENGAN BAPAK KOMUNIS PEMBUNUH...!!!

Adakah PERISTIWA KOMUNIS MEMBUNUH RAKYAT SATU PUTAR BELIT?????Apakah dengan membenarkan BAPAK PEMBUNUH balik ke MALAYSIA baru 1MALAYSIA...!!!!

Koon Yew Yin...."Di bawah dasar 1Malaysia, Chin Peng berharap kerajaan akan membenarkan beliau untuk kembali ke negara ini untuk membuktikan tiada dendam disimpan terhadap PKM kerana kedua-dua pihak menentang musuh kolonial yang sama.

"Ia juga akan menjelaskan salah faham dan tanggapan serta putar belit yang telah melanda pemahaman kita di masa lalu dan meletakkan persediaan asas untuk perpaduan kaum dan solidariti," kata Koon.PENGASAS GAMUDA BERTEMU CHIN PENGJutawan Perak Koon Yew Yin telah bertemu dengan Chin Peng di Bangkok dan mengesahkan bahawa laporan akhbar yang mendakwa bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) itu sebagai tenat adalah tidak benar.

"Kedua-dua gambar membuktikan bahawa Chin Peng masih hidup," kata Koon dalam satu kenyataan melalui e-mel hari ini.

Koon berkata beliau bercuti di Bangkok dengan rakannya Yap Lim Sen, yang kebetulan adalah kenalan keluarga lama Chin Peng.

Apabila dimaklumkan mengenai kesihatan Chin Peng, Yap mengaturkan satu majlis makan malam dengan bekas pemimpin komunis itu di Hotel Novotel pada Ahad lalu.

Koon melaporkan bahawa Chin Peng masih rindu untuk kembali ke Malaysia untuk menghabiskan sisa-sisa hidupnya dan masih mengikuti perkembangan semasa negara ini.

"Di bawah dasar 1Malaysia, Chin Peng berharap kerajaan akan membenarkan beliau untuk kembali ke negara ini untuk membuktikan tiada dendam disimpan terhadap PKM kerana kedua-dua pihak menentang musuh kolonial yang sama.

"Ia juga akan menjelaskan salah faham dan tanggapan serta putar belit yang telah melanda pemahaman kita di masa lalu dan meletakkan persediaan asas untuk perpaduan kaum dan solidariti," kata Koon.
Beliau juga melahirkan rasa kebimbangannya mengenai polarisasi kaum yang semakin melebar dan berharap kerajaan akan menunjukkan belas kasihan dengan membenarkan Chin Peng kembali ke negara kelahirannya.

Koon  adalah pengasas IJM Corporation, Gamuda Bhd dan Mudajaya Group Bhd dan juga seorang dermawan.

Beliau pernah cuba untuk menderma RM30 juta untukpembinaan asrama pelajar Universiti Tunku Abdul Rahma (Utar) tetapi ditolak kerana universiti itu tidak dapat bersetuju dengan beberapa syarat yang dikemukakannya.
mkini

http://malaysianewsnet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=192&catid=36&Itemid=27

3 comments:

 1. Cina tetap kote tak potong! ingat itu wahai umat melayu."Lancau bo Kuak"kata tokwan aku.

  ReplyDelete
 2. hangkedee...salam cium tangan, belakang sepak jubuQ!!!!

  ReplyDelete
 3. Salam perjuangan..blog tuan telah sy pautkan di blog sy..minta jasa baik tuan untuk pautkn juga blog sy pada blog tuan..

  demi perjuangan alif ba ta..
  keris7lok.blogspot.com

  ReplyDelete