Sunday, May 1, 2011

BILA GEMOK DAN BODOH ....

terangkan dulu kat lelaki di dalam video seks bahawa zina adalah berdosa besar!!!! Biarlah sesiapapun nak bersumpah..kan negara ni negara demokrasi!!!!Akal letak kat perut agaknya budak gemok ni!!!!


KUALA LUMPUR, 29 April: Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mat Akin mempersoal kehadiran Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Datuk Che Mat Che Ali pada majlis sumpah laknat Datuk Shazryl Eskay Abdullah hari ini.

Bercakap kepada media di Masjid Amru Al-As Bandar Baru Sentul hari ini, beliau berkata jabatan agama itu sepatutnya menghalang dan bukan merestui perbuatan itu.

Apatah lagi ujarnya, menurut undang-undang Islam, kes berkaitan fitnah jatuh dibawah hukum Qazaf dan ianya telahpun difailkan di Jawi.

"Saya hairan kenapa ada pengarah Jawi, kenapa beliau ada di sini. Kita sudah failkan kes ini di Jawi.

"Adakah beliau cuba membuat satu undang-undang baru dalam konteks syariah Islam yang telah jelas diperincikan dalam undang-undang," katanya.

Terdahulu majlis sumpah laknat Eskay yang dijadualkan berlangsung di sini hari ini bertukar kecoh dan terpaksa dibatalkan.

Ahli perniagaan itu juga tidak hadir ke masjid tersebut untuk majlis itu seperti yang didakwa sebelum ini.

Bagaimanapun, dalam kekecohan itu AMK mendakwa ternampak pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Datuk Che Mat Che Ali berada di sebelah mimbar.

Che Mat kemudian kelihatan keluar melalui pintu di belakang mimbar.

"Saya hairan kenapa Jawi bersedia menjadi alat kepada pemerintah Umno dan Barisan Nasional untuk bersekongkol pada saya dalam perkara taghut, yang boleh merosakkan masyarakat,"kata Shamsul lagi.

Pada masa sama, beliau turut melahirkan rasa kesal terhadap pihak yang melakukan provokasi sehingga mencetuskan kekecohan dalam rumah Allah itu.

"Kita bukan bercadang mengganggu sebarang program, tetapi untuk beri penegasan, beritahu kepada mereka yang hadir, ini tidak boleh berlaku dalam Islam,"tegasnya.

~harakah daily
http://neutraldaily.blogspot.com/2011/04/sumpah-laknat-kehadiran-jawi-dipersoal.html

8 comments:

 1. Nak tunjuk revolusi konon!!! Tak payah tunggu kerajaan, rakyat pun boleh halau dia keluar dari masjid. Apakah ketika dia sembahyang, hati dia khusyuk kepada Allah?

  UMA anggap dia ni bukan bodoh. Apa yang dia buat atas perasaan sedar. Segalanya di politikkan dan mempermainkan kesucian agama.

  Kurang ajar!!!!

  ReplyDelete
 2. UMA...sokong gelaran yg tepat utk si badigol ...KURANG AJAR!!!!

  ReplyDelete
 3. ko tahu x ape dalam hati si kontot tu semasa sedang sembahyang hajat.."lepas nie aku jadi hero"
  Link sini

  ReplyDelete
 4. nasib baik dia tak terkencing dalam kain plak,,!!

  ReplyDelete
 5. blm beerkuasa dh tunjuk belang...buat mcm2 hukum....parti mcm ni nk diangkat jadi pemimpin???org lain sume x btul..pkr je btul...apa punye demokrasi ni??demokrasi taik kucing!!!!!!

  ReplyDelete
 6. GhoStWriTer...macam bos dia jugak le...bukanya tahu satu apapun..yg tahu nak jd no 1 ...

  ReplyDelete
 7. glassman...kita minta ALLAH SWT hukum dia...lps ni biar dia asyik terkencing je..kena guna pampers sbb menghina rumah ALLAH!

  ReplyDelete
 8. dahlan_wahab64...itu yg kita pelik dgn puak2 ni...mereka ja asyik betul..sampaikan hak individu nak bersumpah pun tak boleh!!!betul kata TUN M..bagi je satu kampung atau pulau mana2...bg mereka perintah!!!

  ReplyDelete