Thursday, July 31, 2014

PARIA KURANG AJAQ LAGI..!!!

Aku heran dengan paria-paria lani..semakin kurang ajaq..lupa taraf bangsa sama seperti longkang..langsung tak layak sentuh hal-hal Islam


Staf BERNAMA Cuba Beri Gambaran Sultan Selangor & Wan Azizah Berkhalwat? @NajibRazak @shaberyc @bernamadotcom @f4izalhassan @yongsooheongApa punya celaka perangai staf di Bernama yang merupakan sebuah agensi media di bawah kerajaan Malaysia.

Untuk perkongsian, saya sertakan print screen dari FB seorang reporter di newsdesk BERNAMA yang dilihat kebelakangan ini gemar membuat posting-posting provokasi terhadapa isu-isu sensitif yang boleh dianggap keterlaluan bagi seorang staf di bawah agensi kerajaan.


Lihat beberapa komen yang diutarakan oleh kenalannya antaranya termasuk bekas General Manager BERNAMA, Hasnul BH.

Jelas sekali ianya berbentuk provokasi serta menghina Islam dan institusi Raja terutama di Selangor. Inilah yang terjadi apabila rakyat diajar untuk jadi biadap tanpa perlu memikirkan sama ada ianya jenaka ataupun penghinaan.

Bukan niat saya ingin mengaju kesalahan kepada mereka saja tapi apa yang lebih penting adalah mereka perlu lebih bersikap profesional selaras dengan bidang pekerjaan mereka.

Mereka juga perlu sedar, bertugas di BERNAMA bukanlah lesen rasmi sewenang-wenangnya memperlekehkan orang lain. Semua perkara menjadi perhatian umum. Pihak pengurusan BERNAMA harus buka mata dan ambil tindakan sebelum ianya menjadi parah.

SHAMED ON YOU BERNAMA !


Mohon pihak Polis mengambil tindakan juga kepada mereka yang di atas. Tak bestlah kan pilih kasih lagi hehe.

sumber

2 comments:

  1. Nak repot polis? Baik repot tok kadi lagi baik...

    ReplyDelete
  2. tak payah la...kalau yang mengata tu melayu cepat la kena dakwa... tapi paria dgn apek longsi mana boleh dakwa takut undi terjejas....

    ReplyDelete