Monday, September 15, 2014

PEMIMPIN DUNIA YANG TINGGAL DALAM PONDOK BURUK..ADA CUMA 3 BUAH MOTOSIKAL BURUK

Masih ada lagi pemimpin yang sanggup hidup cara besederhana sebegini tatkala pemimpin-pemimpin lain hidup dalam kemewahan...sebuah rumah buruk dengan 3 biji motor buruk...Sesuailah pemimpin Cina ini memimpin Melayu PARia...

PANAS BERKETUM! BLOG BULETIN SENGAL DEDAH HARTA KEKAYAAN NGA KOR MING - WAJIB BACA

Antara yang diperjuangkan oleh DAP ialah kesamarataan sosial dan ekonomi. Pendek kata dalam DAP, tidak ada yang menjadi kaya terlampau dan tidak ada yang miskin terlampau. Yang kaya akan melimpahkan kekayaannya untuk dibahagi-bahagikan kepada masyarakat bagi membentuk sebuah masyarakat yang ideal.

Itu konsep paling asas dalam ideologi Sosialisme yang menjadi teras dan pegangan kepada DAP.

Malangnya, semua itu hanyalah retorik semata-mata.

Yang kaya raya adalah pemimpin. Walaupun hanya 11 bulan menjadi Exco Negeri Perak, Nga Kor Ming menjadi kaya terlampau, terutama sekali selepas dia mendapat habuan daripada Kerajaan Negeri Kelantan selepas bersetuju untuk menyokong perlantikan Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak.

Nga Kor Ming kerapkali mengkritik dan mengutuk semua yang ada di negara ini. Yang betul baginya hanyalah DAP dan Pakatan Rakyat. Yang sangat bersalah dan paling dibencinya, jikalau Kerajaan cuba menyamaratakan pembahagian ekonomi di kalangan rakyat terutama sekali orang Melayu dan Bumiputera.

Kalau boleh dia tidak mahu melihat Melayu-Bumiputera berjaya, sebaliknya hanya mahu menjadi golongan pengguna dan pembekal bahan mentah yang dijual pada harga yang sangat murah.

Nga Kor Ming kerap mengutuk orang Melayu yang kaya dengan melabelkan mereka sebagai UMNOPUTERA atau penyeleweng dan pengamal rasuah. Walhal, dia sendiri tidak dapat membuktikan bagaimana dia memperolehi kekayaan dan kemewahan tanpa sebarang rasuah dan penyelewengan memandangkandia pernah terlibat dengan penyelewengan membabitkan kontrak pembuatan baju yang menggunakan syarikat isterinya.

HOUSE PK: Ini didedahkan oleh blog BULETIN SENGAL! Ini pendedahan yang amat mengejutkan terutama sekali tentang lelaki yang pernah tadbir Perak melalui bonekanya bernama Nizar. Mereka baru sempat perinth 11 bulan dan Nga Kor Ming boleh jadi sebegini kaya meh? Hebat sangat ke legal firm dia? I dont think so..

Rakyat perlukan penjelasan wahai Nga Kor Ming!

SUMBER

No comments:

Post a Comment