Tuesday, September 2, 2014

ELOKLAH TU

Kepala Komunis bergabung dengan kepala barua..elok sangatlah tu...sumber

PPS: Polis Tahan Rayer Bantu Siasatan...Lihatlah BErapa Peguam Yang Bantu..

YB PAS siap bagi sokongan lagi kepada Isu PPS ini..AGak agaklah kalau nak undi pun.

GEORGE TOWN: Polis menahan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima RSN Rayer bagi membantu siasatan berhubung Pasukan Peronda Sukarela (PPS) Pulau Pinang yang ditubuh kerajaan negeri pimpinan DAP itu pada petang Isnin.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalatrash Wahid berkata, Rayer yang merupakan pengerusi PPS di kawasan Seri Delima ditahan pada pukul 6 petang ketika hadir di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut di sini.

"Saya juga difahamkan Rayer merupakan timbalan Pengerusi PPS Pulau Pinang, kami tahan beliau ketika hadir menguruskan pembebasan anggota PPS yang ditahan reman," katanya ketika dihubungi Bernama, di sini, Isnin.

Mior Faridalatrash berkata, sehingga pukul 6.30 petang ini, polis telah membebaskan 30 anggota PPS termasuk Pengerusinya Phee Boon Poh yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar negeri.

"Kami menjangkakan akan membebaskan semua anggota PPS yang ditahan malam ini," katanya.

Semalam, polis menahan 156 anggota PPS termasuk Phee kerana ingkar amaran supaya tidak menjalankan sebarang aktiviti selepas pasukan itu didapati tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Dua puluh satu daripada mereka dibebaskan malam Ahad, manakala selebihnya direman sehari Isnin.

Sementara itu, Pengerusi PSS dan Exco negeri, Phee Boon Poh dibebaskan oleh polis pada pukul 6.05 petang Isnin.
No comments:

Post a Comment