Saturday, September 6, 2014

MAI PAKAT TENGOK KELAKU PEMIMPIN UMNO..!!!

Semua bermasalah...gila nak bagi penyokong pembangkang kerja dengan dia
yang ni pula ..semua nak mansuh
2 comments:

 1. Salam,
  NAJIB SESUMPAH DLM UMNO!!

  Bila Tun Mahathir tegur Najib dengan keras, pengampu2 Najib mula hentam Tun. Tapi sedikit pun mereka tak tanya balik Najib apa yang Tun persoalkan. Semua pasal negara dan masa depan kita.

  Yang hentam Tun termasuklah Musa Hitam useless tu. Dlu Musa Hitam terang2 lawan Tun M walaupun Tun M cerdik dan cekap mentadbir. Tapi zaman Najib tiada siapa berani lawan walaupun Najib merosakkan negara perlahan2..

  Hakikatnya negara sedang mundur ke belakang dlm banyak segmen. Paling ketara ialah ketinggian Agama Islam,kedudukan Melayu, hubungan antara kaum, Institusi2 penting seperti Raja dan PDRM.

  Dasar Pemerintahan Najib laki Rosmah >>

  AhJib Gor adalah pejuang Cina yang tulen. Beliau tak ucap di mulut tapi tindak tanduknya sangat jelas.
  Cina ludah muka dia pun dia tetap senyum dan menjilat lagi dan lagi. Peluang kehilangan undi majoriti Cina sebagai merit khas untuk boleh hapuskan SRJKC Cina, tapi tidak langsung dipedulikan Najib.

  Manakala bangsa Melayu yg lakukan statement politik membela hak bangsa seperti ISMA, AG patail pantas tangkap dgn restu penuh Najib. Ini sebagai signal dan perang psikologi.. MELAYU korang duduk diam.. jika ckp pandai akan ditangkap!

  Tetapi bagi Alvian/ Namee Wee dan spesis2 khinzir Cina DAP pula bagaimana tindakan Najib dan AG patail? Mereka dihampar pula permaidani merah ke Putrajaya?

  Sungguh memalukan apabila sebuah negara yg dikatakan negara Islam Malaysia, dilaung2kan Najib di depan OIC, tetapi Junjungan Mulia Rasulullah SAW, Masjid, bulan Ramadhan, Azan dihina terang2.. lebih teruk berbanding di Amerika yang negara kafir itu..

  Logiknya, jika Najib betul2 ada jiwa Islam dia takkan boleh tidur lena.. krn hal itu sgt berat.. sbg pemimpin negara dia wajib tangkap musuh2 ini jika tidak ia berdosa kerana biarkan Agama di hina teruk.

  Tapi tidak Naib lebih pantas tweet dgn KJ tentang keputusan World Cup... kamu semua sedar tak wahai rakyat Melayu??

  Gaya Najib laiki Rosmah ini.. tak ubah seperti sejarah Abdullah bin Ubai.. iaitu BAPAK MUNAFIK dalam Islam.
  di depan ahli Agama dia pakai skrip Agama, dia akan susuh ayat2 manis tentang Islam..
  dia akan suruh Jamil Khir atau org2 kanannya untuk sediakan skrip manis pasal Agama..petik ayat2 Al-Quran sepotong dua.. untuk 'khayalkan' golongan ilmuan Islam.
  Ini sama sahaja gaya munafik pemimpin PAS.
  Indeks Syariah konon.. hina Agama terang2 Najib dan AG Patail senyum tidur lena.?

  depan Liberal dia hantar Saifudin Plural
  depan Cina dia kasi duit SRJKC.
  depan AMBIGA dia janji mau hapus Akta Hasutan

  ReplyDelete
 2. Kenapakah Najib yang beria-ia sangat menuruti kehendak musuh dan Pakatan Haram? Apakah Najib diugut dengan suatu perkara yang besar dan kita tidak tahu? Altantuya?

  Masakan pemimpin besar sebuah negara merdeka seperti Malaysia memerintah dengan lembik sebegini? apakah kita tak sedar dan berkhayal bersama Najib jugak?

  tidak cerdik sungguh MT2 UMNO biarkan Najib buat movement2 ini.
  boleh dikatakan bodoh sungguh MT2 UMNO biarkan Najib rosakkan negara yg telah dibina oleh PM2 terdahulu.
  22 tahun Tun Mahathir membina negara, ISA tak pernah di sentuh walaupun Tun M seorang yg berfikiran maju jauh cerdik dr Najib lembik lembab ini!
  Tun M takkan buat sesuatu yang merosakkan negara. Mengapa?

  sebab Tun perintah negara dengan fikirannya dan kudrat akalnya sendiri.. jadi penat lelahnya akan buahkan kasih sayang yang menghargai negara. Tun tidak guna proksi penasihat untuk tadbir negara, Tun tidak perlu menjerit2 dalam ucapan2nya.. tidak banyak retorik bahasa sebaliknya TEGAS-PANTAS-BERKESAN dalan mentadbir negera. Kepimpinannya digeruni musuh di pandang tinggi oleh dunia.

  Sebab itu Tun sentiasa disebut dikenang malah dirujuk lagi walaupun usianya telah lanjut menuju 90-an (Semoga Allah SWT terus panjangkan usia Tun dlm kebajikan dan kecerdikan buat panduan kita)

  So kita tunggulah dengan siri pergolakan kaum-agama-hasutan sabah ini dgn gaya bersahaja Najib khayal ini dengan isu2 amat berat.
  Najib akan direkod dlm sejarah negara sebagai PM paling bermuka-muka dan meruntuh institusi undang2 Negara!

  Jangan siapa nafikan hal ini. Kerana jelas Najib sebagai manusia diberi mandat kuasa tetapi mengkhianati amanah majoriti rakyat ini. Dia hanya fikir kesenangan Rosmah dan juga berlebihan dalam isu yang tidak sepatutnya. Mengarahkan Anggota tentera buat sambutan istiadat sambutan perwira negara kepada mangsa MH17. apakah itu terlalu genting untuk dilakukan? Mh370 Najib memperbodohkan rakyat dengan ending di Lautan Hindi yang tiada secebis pun bukti. Kita semua bersedih dgn insiden ini tapi Najib menyalahgunakan kedudukanya. sepatutnya bertungkus lumus membela maruah MH17 dan MH370, bukan sibuk beri tumpuan pada acara sambutan jenazah. Yang dh mati tetap mati. Yg akan datang ini macam mana keselamatan MAS?

  Najib laki Rosmah.. selagi mana dia kekal sebagai PM.. selagi itulah masalah demi masalah akan datang.. musuh2 akan membuli negara kerana perisikan luar tahu Najib ini manusia paling lembik dalam mentadbir negara!

  Lakukanlah sesuatu sebelum Nasi Menjadi BUBUR.. taat bertempat, zalim jangan sekali.

  Wallahualam!

  ReplyDelete