Wednesday, August 31, 2011

JOM PI RUMAH ORANG TUA KAYA NI...!!!!!

Jom pakat ramai-ramai sebab dia ada duit banyak......ada RM100j woooo...


Monday, August 29, 2011

IKTIRAF KOMUNIS PEJUANG KEMERDEKAAN : MAT SABU TAK BERSALAH

Mat Sabu langsung tak bersalah dalam soal pengiktirafan terhadap perjuangan Komunis sebagai pejuang kemerdekaan

Thursday, August 25, 2011

RAYA DAN BALIK KAMPUNG : RAKYAT PERLU BERSYUKUR

Musim balik kampung tiba lagi sempena sambutan Aidilfitri tahun ini. Cerita yang tak akan tak termasuk dalam semua berita TV ialah kesesakan jalan terutama lebuhraya. Walaupun lebuhraya sesak sampai ada yang marah-marah sebab katanya nama saja lebuhraya, kena bayar tol lagi tetapi tetap jam macam macam time balik pejabat, tetapi sekurang-kurangnya nasib baiklah ada juga lebuhraya ....dapatlah jugak sampai ke kampung walaupun terperangkap dalam kesesakan lautan kenderaan di lebuhraya!!!!

PEMBUNUH UPAHAN UMNO...!!!!

Inilah kualiti pembangkang yang kita kehendaki. Yang benar ditegakkan tetapi yang salah tetap salah walau dalam apa keadaan sekalipun!!

Tuesday, August 23, 2011

PDRM DAN JENTERANYA YANG SAMA HEBAT...!!!

Kehebatan polis Malaysia PDRM memang tidak boleh dipertikaikan lagi. Yang mempertikaikan PDRM hanyalah puak pembangkang haprak sahaja....Setanding dengan kecekapan PDRM menyelesaikan kes-kes jenayah.... tidak sia-sialah kerajaan menganugerahkan PDRM kenderaan ronda yang gempaQ!!!!

BUKANLAH BERTUJUAN UNTUK MENGAIBKAN....

Bukan bertujuan untuk mengaibkan...tetapi sekadar untuk saling ingat memperingati....tempat jatuh lagikan dikenang...!!!!!!baguslah tu..tapi tak kisahlah....dulu jahat, sekarang baik....dulu baik sekarang jahat....dulu baik sekarang baik....dulu jahat, sekarang lagi jahat....yang penting kita semua makhluk ALLAH ..setiap kejadian ada hikmahnya....setiap peluang ada natijahnya....

Monday, August 22, 2011

WAN AZIZAH TAK KERING BULU.....

Apalah nasib perempuan sorang ni. Kesian jugak kalau difikir-fikirkan malang yang menimpa dia. Lepas satu...satu pulak laki dia buat hal....

Friday, August 19, 2011

ZAINUL RIJAL DAN KARPAL SINGH....

Anwar Ibrahim mendakwa Zainul Rijal berkelakuan tidak profesional, tidak bersifat jujur dan tidak berniat baik untuk menegakkan keadilan. Tetapi sebenarnya Anwar sendiri tahu antara Zainul Rijal dan Karpal Singh, siapakah sebenarnya yang tidak jujur!!!!Tetapi itulah kehebatan ANWAR IBRAHIM....habis semua dikencingnya!!!!!


Thursday, August 18, 2011

MAKHLUK ALLAH YANG PALING TAK BERGUNA SEKALI...

Apa salahnya kalau UMNO terlibat secara langsung menyelamatkan aqidah 12 umat Islam yang cuba diselewengkan pegangan agamanya. Tindakan UMNO mendedahkan perbuatan sebuah gereja untuk memesongkan aqidah 12 umat Islam itu bakal menyelamatkan aqidah beribu-ribu lagi umat Islam di negara ini.

Wednesday, August 17, 2011

PULAU PINANG CUTI SEMPENA NUZUL QURAN : TERIMA KASIH TUAN LIM GUAN ENG

Nasib baiklah Khalifah Tuan Lim Guan Eng menjadi pemerintah negeri Pulau Pinang, justeru itu dapatlah rakyat Pulau Pinang merasai cuti sempena NUZUL QURAN....harap-harap tu adalah lah tok-tok imam masjid mana-mana  nanti yang akan doakan Khalifah Tuan Lim Guan Eng dalam Khutbah Jumaat minggu ni!!!!

Tuesday, August 16, 2011

LIM GUAN ENG ISYTIHAR MERCUN DIHARAMKAN SEMASA PERAYAAN CAP GOH MEH DAN AKTIVITI TARIAN SINGA !!!!

Ketua Menteri Pulau Pinang Tuan Lim Guan Eng telah mengisyhtiharkan mercun diharamkan semasa sambutan perayaan Cap Goh Meh dan aktiviti tarian singa  sebagai menghormat sensitiviti kaum lain akibat dari bunyi bising aktiviti kebudayaan kaum Cina tersebut!

Monday, August 15, 2011

BONUS : PAS KEMUKA PETISYEN KEPADA JABATAN AKUANTAN NEGARA MALAYSIA....

PAS telah mengemukakan petisyen kepada JABATAN AKAUNTAN NEGARA MALAYSIA

NAJIB SAMA SAHAJA DENGAN ANWAR IBRAHIM...SUKA BERJANJI

Dato Seri Najib sama sahaja seperti Ketua Pemimpin Pembangkang,Anwar Ibrahim.... suka berjanji.....janji macam-macam kepada rakyat!!!!

Friday, August 12, 2011

Thursday, August 11, 2011

DR ASRI...POLIS MALAYSIA TAK MESRA PENDEMONTRASI SEPERTI POLIS UK

"gambar saya menyertai demonstrasi di London pada penghujung 2008..orang ramai membantah kekejaman Isreal terhadap Palestin..ramai yang menyertai; muslim dan bukan muslim..pihak polis UK memberikan kerjasama yang baik..tiada rusuhan, tiada keganasan..sedangkan bercampur agama dan berbeza keturunan..UK walaupun sekutu Israel dalam banyak perkara, tetapi akur hak rakyat mereka untuk berhimpun secara aman.."

TRANSFORMASI ...ALLAH DIUTAMAKAN...!!!!!

Inilah hero dalam erti kata yang sebenarnya setelah belajar dari kesilapan lalu dan tak semua pemimpin memiliki keberanian seperti Datuk Dr Hassan Ali. Beliau akan kehilangan segala-galanya selepas ini tetapi Allah pula akan semakin sayang Datuk Dr Hassan Ali!!!!

Wednesday, August 10, 2011

DR ASRI YANG BASI....!!!!!!

"gambar saya menyertai demonstrasi di London pada penghujung 2008..orang ramai membantah kekejaman Isreal terhadap Palestin..ramai yang menyertai; muslim dan bukan muslim..pihak polis UK memberikan kerjasama yang baik..tiada rusuhan, tiada keganasan..sedangkan bercampur agama dan berbeza keturunan..UK walaupun sekutu Israel dalam banyak perkara, tetapi akur hak rakyat mereka untuk berhimpun secara aman.."
Dr Asri kalau join pesta ni pun best jugak....
 ada pesta bunga api

 Pendemonstrasi dari pelbagai jenis warna kulit sedang beramah mesra dengan seorang pelajar Malaysia!!!

Tuesday, August 9, 2011

LIM GUAN ENG BUAT KEJUTAN PULAK!!!! BONUS 2 BULAN GAJI !!!!

Terima kasih kepada Dato' Seri Najib Tun Razak kerana memahami kesusahan dan kesempitan hidup kakitangan bawahan lantas sedia menghadiahkan bonus sempena sambutan Aidilfitri secara tak langsung sambutan Aidilfitri kali ini akan lebih bermakna terutama buat ahli keluarga kakitangan awam!!!!
Cuma kita nak tunggu dan lihat apa pula akal LIM GUAN ENG kali ini...Adakah LIM GUAN ENG akan umum bonus 2 bulan gaji kepada kakitangan kerajaan negeri Pulau Pinang!!!!

Monday, August 8, 2011

USTAZ ASRI DAN SATU LAGI DEMONSTRASI AMAN DI LONDON !!!!

Sekali lagi kita harus akui kebenaran buah fikiran yang terkeluar dari kepala lutut Dr ASRI berkenaan POLIS UK dan pendemonstrasi di UK bekerjasama...tiada rusuhan dan keganasan. Itulah sebabnya demonstrasi harus disuburkan!!!


"gambar saya menyertai demonstrasi di London pada penghujung 2008..orang ramai membantah kekejaman Isreal terhadap Palestin..ramai yang menyertai; muslim dan bukan muslim..pihak polis UK memberikan kerjasama yang baik..tiada rusuhan, tiada keganasan..sedangkan bercampur agama dan berbeza keturunan..UK walaupun sekutu Israel dalam banyak perkara, tetapi akur hak rakyat mereka untuk berhimpun secara aman.."

dan ini pula bukti terbaru demokrasi subur di negara BARAT dan demonstrasi boleh berlaku dengan aman di mana saja di muka bumi ini tetapi tidak di MALAYSIA!!!!!

KITA PUN BOLEH JADI MACAM NI.....!!!

Tak mustahil Kita pun boleh jadi macam ni!!! Walaupun minoriti puak-puak ni boleh mempertikaikan azan dan agama Islam.....apatah lagi bila mereka memegang kuasa!!!!

Friday, August 5, 2011

KURMA PUN ADA DNA BABI...?????

Dahulu makan kurma nabi

BONUS DAN DUIT RAYA...

Pada tahun 2007 Paklah menafikan tuntutan Cuepacs untuk pemberian honorarium RM2,000 kepada kakitangan awam. Alasan yang diberikan oleh menteri kewangan waktu tersebut Tan Sri Nor Mohamed Yakcop ialah kerajaan telah memberikan pelarasan gaji kepada kakitangan awam.  Kesannya Paklah hampir tewas tertungging dalam PRU 12 8 Mac 2008.

Thursday, August 4, 2011

CIKGU BARD..ROSMAH BELI BRA USD2m PLAK !!!!!

Cikgu Bard kita tak dapat maklumat plak ke yang Rosmah dah beli BRA yang diperbuat daripada butiran 3000 berlian putih, permata , dan batu nilam bernilai USD2m!!!!Lembab la cikgu Bard kita ni....nah JKKKPKSS bagi bukti bergambar sekali..tak payah dok letak gambar resit syarikat kurier yang kena edit plak tu!!!!

Wednesday, August 3, 2011

BERANIKAH ANWAR IBRAHIM BUAT MACAM NI....

Beranikah Anwar Ibrahim buat macam ni. JKKKPKSS agak orang ramai tak akan lepas peluang keemasan ludah muda dia!!! Pengunjung pasar ramadhan akan anggap satu rahmat di bulan Ramadhan kalau boleh ludah muka anugerah tuhan tu!!!!Sebab tu ANwar Ibrahim tak berani buat macam Tun M buat ni!!!!

SAPA KATA UMNO KEDAH TAK KUAT.....

Dalam menangani dan memahami gelora UMNO Kedah, tidak sepatutnya kita menidakkan kewibawaan Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah untuk memimpin UMNO Kedah. Sebaliknya, kalaulah semua pemimpin sedia ada bertawakkal kepada Allah, redha dengan Qada' dan QadarNya, UMNO Kedah yang dipimpin oleh Datuk Ahmad Bashah mampu membawa balik Kedah ke pangkuan Barisan Nasional dalam Pilihanraya Umum 13 nanti. 

 

Malangnya seperti yang telah diketahui umum wujud 'warlord' ataupun 'otai -otai politik' yang bukan sahaja tidak membaiah Datuk Ahmad Bashah tetapi sering bertindak  mengikut kepala mereka sendiri. Dengan sedikit sebanyak pengaruh yang tinggal dan kedudukan kewangan yang agak kukuh, 'puak-puak' inilah yang akan menjadi duri dalam daging kepada UMNO Kedah untuk melakar kemenangan bergaya dalam PRU 13.

 

TUNGGU APA LAGI...BERI AMARAN CUKUP!!!!!

Tunggu apa lagi...BAGILAH AMARAN..jangan ambil peguam saman MALAYSIAKINI. Bukan selalu MALAYSIAKINI buat macam tu..kerja buat MALAYSIAKINI adalah kerjabuat yang dituntut oleh ISLAM. Imej jabatan kerajaan tak akan tercemar sebab bila rakyat baca..masuk telinga kanan, keluar telinga kiri!!!Tak sangkut kat kepala otak pun!!Teruskan memberi AMARAN tetapi janganlah SAMAN!!!

MAZLAN ALIMAN KENA SIASAT NI....

Mazlan Aliman harus siasat penyelewengan ini. Bagaimanakah sebuah syarikat yang muflis dapat memberi 'duit raya' sebanyak RM42.6 juta. JKKKPKSS bimbang 'duit raya' ini adalah duit kotor dari luar yang menggunakan FELDA untuk menyucikan duit tersebut!

Lebih membimbangkan dan menghairankan ialah mengapa peneroka FELDA dapat 'duit raya' lebih awal dari kakitangan awam. Ada sesuatu yang tak kena dan MAZLAN ALIMAN harus bekerja sama dengan AMBIGA untuk menggerakkan satu lagi demonstrasi BERSIH dan kali ini adalah untuk membersihkan FELDA kerana walaupun dah muflis tapi mampu bagi duit raya!!!

Tuesday, August 2, 2011

KALAULAH DIA NI....

Cuba bayangkan kalaulah yang terlantar dalam gambar ini adalah seorang pemimpin UMNO..............................Tentulah dah berkoyan-koyan sumpah seranah supaya cepat mampos dilemparkan oleh penyokong-penyokong PARTI KEBAJIKAN SeMALAYSIA dan PARTI KENCING RAKYAT....tetapi malangnya yang terlantar itu adalah pemimpin PAS...bukan seorang tetapi 2 orang. Pemimpin UMNO dan penyokong UMNO keseluruhannya mendoakan kesejahteraan ke dua-dua pemimpin PAS tersebut.

ISA MENYUSAHKAN....!!!!!!

Menyusahkan sahaja...banyak masa,  kos dan tenaga akan terbuang!!!!!. Selesai BERSIH 2.0, lembu-lembu AMBIGA yang buat kacau tak bersalah tapi nak saman semua pihak pulak!!!!Mungkinkah perlu satu lagi INKUES atau suruhanjaya siasatan diraja!!!!

Jelas ISA bukan sahaja menjamin keselamatan dan kemanan negara tetapi  ternyata menjimatkan masa, kos dan tenaga!!!!

Monday, August 1, 2011

RAMADHAN TERAKHIR....

Telah sekian Melayu Islam PAS dan PKR tersesat dalam mainan politk DAP. Kerana gilakan jawatan dan kuasa Melayu Islam PAS dan PKR sanggup menggadai agama, bangsa dan negara!