Monday, June 30, 2014

AIR PUN TAK DAPAT DIURUSKAN...!!! MACAM MANA..???

Dirembat oleh ahli parlimen sendiri sebagai gagal menguruskan air. Macam mana tu...???Itu baru sebahagian dari sebahagian kecil urusan pentadbiran negeri. Kalau sekecil-kecil urusan pun tak boleh diuruskan..bagaimana dengan pentadbiran sebuah negeri..??? Adakah berlaku kekalutan dalam pentadbiran kerajaan  negeri Selangor tetapi berjaya di sembunyikan!!!! Tapi sampai bila nak di sembunyikan...????

'Mak Lampir' Ampang Guna Isu Air Selangor Desak Khalid Letak Jawatan

zuraidah-mak-lampir-ampang
PETALING JAYA: Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dituduh tidak mengendahkan masalah gangguan bekalan air yang dihadapi rakyat di Selangor.

"Beliau sudah nyatakan jaminan tapi gangguan bekalan air masih berlaku dengan kerap terutamanya di kawasan Ampang dan Gombak," kata Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin pada Ahad.

Menurut Zuraida yang juga Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR), penduduk Ampang berhadapan dengan pelbagai isu bekalan air bersih yang tidak berkesudahan sejak tahun lalu.

Katanya gangguan bekalan air menimbulkan pelbagai kesulitan kepada orang ramai.

"Isu ini timbul apabila masalah air tidak diuruskan dengan baik. Kami sudah penat untuk dengar penjelasan tentang apa yang sudah dibuat bagi menyelesaikan masalah ini.

"Beliau perlu nyatakan dengan jelas langkah yang telah dan akan dibuat untuk menanganinya," katanya.

Tambah Zuraida, jaminan yang diberikan kerajaan negeri berhubung masalah air dilihat umpama janji kosong kerana kerajaan Pakatan Rakyat Selangor sudah membangkitkan mengenai isu air sejak PRu-13 yang lalu.

sumber

1 comment:

  1. Itulah AlKisahnya..bila dah x suka..macam2 lah yg xkenakan....Air pon bolih jadi alasan..xtau buat kerja...

    ReplyDelete