Sunday, February 26, 2012

BADRUL.....AMIN!!!!!!

KUANTAN, 26 Feb - Susulan kes penangkapan khalwat yang melibatkan tokoh agama dan pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) Ustaz Dr.Badrulamin Bahron (foto) di Hotel Swiss Garden yang telah dikecohkan oleh media arus perdana semalam, maka akhirnya pemimpin terbabit tampil membuat penjelasan apakah isu yang sebenarnya terjadi kepada beliau semalam.

Kenyataan itu telah diedarkan kepada media, bagi tidak menimbulkan salah faham dan prasangka buruk semua pihak terhadap beliau. Menurut Dr.Badrulamin apa yang terjadi semalam adalah satu tindakan terancang pihak-pihak tertentu untuk memerangkap dan mengaibkan diri beliau. 
 "Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan. Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini. Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian", katanya. 
Menurutnya lagi, pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi beliau bagi memaklumkan bahawa dirinya sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan di Hotel Swiss Garden.


JAIP bersubahat atas tangkapan Ustaz Badrulamin


"Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa", tambahnya. Difahamkan kumpulan lelaki yang bersikap ala samseng itu berhenti memukul beliau apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka.

Namun mereka masih tidak membenarkan beliau keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahannya yang ketika itu berada berseorangan di dalam bilik. "Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP, Dato' Hj.Mohd Ghazali Abd Aziz (foto) bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali.

Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini. Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya", tambahnya lagi.

Pahangdaily
TERKINI: MAKLUMAT PENUH PENANGKAPAN KHALWAT USTAZ BADRUL AMIN.

Ustaz Badrul Amin d Tangkap Khalwat d Swiss Garden Hotel, Kuantan @ Pada pagi 25 Feb 2012, Ustaz Badrul Amin Bahron telah ditangkap berkhalwat dengan isteri orang di Hotel Swiss Garden, Kuantan oleh Jabatan Agama Islam Pahag (JAIP).

Wanita tersebut dikatakan bekerja sebagai juruteknik di sebuah kolej di Rompin. Badrul Amin hadir di Kuantan untuk menyertai Temurapat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR di Swiss Garden And Spa, Kuantan yg dijadualkan pada 24-25 Feb 2012

Dikatakan manager on duty hotel Swiss Garden telah memaggil salah seorang kepimpinan PKR yg turut menyertai Temurapat untuk memaklumkan penangkapan tersebut. Badrul Amin kini menjawat jawatan sebagai Ketua Penerangan PR Selangor bertaraf Exco Kerajaan Negeri.

Untuk menutup isu ini, PKR telah mengarahkan supaya Ustaz Badrul Amin dihantar balik kerana memalukan parti. Suami wanita tersebut dikatakan telah mengetahui mengenai perkara ini.

5 comments:

 1. "Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa kote saya keras ketika ditangkap khalwat"

  ReplyDelete
 2. Cuba dptkan kenyataan suami pompuan 2...
  Btl ke dia dh balun si uztod tuh, btl ke uztod tuh kna tangkp khalwat sorang2..
  Cuba ler musti lagi trk uztod ni pusing lak..
  Tp kan takkan la JAIP ni tangkap khalwat@basah orang yg dok sorang2..
  Tak logik la or mungkin masa JAIP tangkap uztod ni baru pas mandi wajib sbb tu la tgh basah,
  Jadi kena la tangkap basah2... Hahaha

  ReplyDelete
 3. Jangan buat sebarang fitnah kat ustaz ni...tak baik...Kes Anwar DNA ada dalam pun boleh lepas inikan kes kecik macam ni...cium burit ja takkan boleh kantoi!!!!ha..ha..

  ReplyDelete