Thursday, August 9, 2012

SELAMATKAN MALAYSIA : KEPAKARAN MAHFUZ DAN MAT SABU DITAGIH OLEH NEGARA...!!!!

Buat pertamakalinya pengatahuan dan kepakaran Mat Sabu dan Mahfuz Omar amat di tagih oleh negara kali ini...
Masaalah bulu pun cari Biro Aduan MCA


Masaalah bulu Miss Lee diadukan kepada Biro MCA. pic : thesun
Beberapa buah akhbar perdana baru-baru ni melapurkan seorang wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Miss Lee, 39 tahun telah mengadu kepada Ketua Biro Pengaduan dan Perkhidmatan Awam MCA, Datuk Seri Michael Chong berhubung masaalah sampingan alat sulit beliau selepas menerima rawatan membuang bulu melalui teknologi cahaya nano, Nano Light Hair Removal.
Beliau telah membelanjakan RM3,500 untuk membuang bulu secara kekal sebaliknya terpaksa mengeluarkan lagi belanja rawatan dari RM35,000 hingga RM55,000 kerana side effect dari rawatan cahaya nano yang melampau sehingga menyebabkan permukaan alat sulitnya sakit, melecur, bengkak, kemerahan dan kepedihan.
Kerana tidak berpuas hati dengan rawatan yang diterima beliau telah membuat pengaduan kepada Biro Pengaduan dan Perkhidmatan Awam MCA, Datuk Seri Michael Chong.
Apa yang MR ingin ketengahkan di sini bukannya masaalah bulu tetapi peranan Biro Pengaduan MCA ini yang sungguh effektif, berkesan dan menyakinkan untuk semua kaum. Biro MCA ini telah membuat berbagai pendedahan dan berjaya menyelesaikan berbagai masaalah peribadi masyarakat yang kadangkala pihak berkuasa pun buntu dengan isu-isu sulit dan menyulitkan.
Dari isu mangsa Along, penipuan, dera, rawatan kecantikan sehinggalah kepada masaalah-masaalah tempat sulit. Masyarakat tidak malu lagi dengan biro ini kerana keyakinan mereka begitu tinggi bahawa biro ini dapat mendengar dan menyelesaikan keluhan mereka.
Inilah contoh perkhidmatan cemerlang kepada rakyat oleh salah satu biro Malaysian Chinese Association (MCA) di mana parti-parti lain tidak laksanakan kerana sibuk berpolitik kecam-mengecam sehingga perkhidmatan kepada rakyat diabaikan.
MCA yang sama-sama menuntut kemerdekaan adalah sebuah parti yang rasional kini hampir tenggelam jasa-jasa mereka kepada kaum Cina kerana pukulan chauvinist DAP merompak sokongan kaum Cina dari MCA. Pendekatan perjuangan secara consultative, soft and gentle MCA dalam BN cukup konsistant jika dibandingkan dengan Pakatan Rakyat yang garang, bengis dan jalanan.
Tahniah diucapkan kepada Datuk Seri Micheal Chong, Ketua Biro Pengaduan dan Perkhidmatan Awam MCA di atas kerja-kerja cemerlang kepada rakyat tanpa memilih bulu.
 

1 comment:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://tinyurl.com/UinvestWorld


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete