Sunday, April 6, 2014

SEBAB KERAJAAN DAP TAK AKAN JATUH..TAPI KERAJAAN UMNO AKAN RUNTUH 2..!!!

DAP akan terus berkuasa sampai hari kiamat kerana kepimpinan DAP gunakan seluas-luasnya kuasa mereka bagi membela cina semaksima mungkin. Apabila pemimpin DAP diberi kuasa politik,  mereka telah menggunakan kuasa politik mereka bagi memastikan kaum cina dapat merasakan betapa undi mereka kepada DAP sangat berbaloi..


Pemimpin UMNO pula hanya tahu mengunakan kuasa politik mereka untuk mengkayakan diri sendiri dan kaum keluarga

http://mummyrokiah.blogspot.com/2014/03/ada-exco-kedah-yang-sudah-mula-cangkul.html

http://mummyrokiah.blogspot.com/2014/04/ikuti-kisah-benar-di-kedah-bn-menang.html

bila melibatkan kesusahan rakyat..jawapan yang di terima...

.."kita tak ada kuasa untuk campur urusan pentadbiran.."

semua dasar-dasar kerajaan DAP benar-benar untungkan cina ...


PELUANG BERNIAGA KAUM CINA DIBUKA SELUAS-LUASNYA

rata ceruk..kaum cina boleh berniaga..jalan raya 4 lorong di tutup tinggal 2 lorong sahaja agar kaum cina boleh berniaga...malah ada jalan yg di tutup
 


berniagalah di tepi kaki jalan sekalipun


 kalau kat negeri UMNO...orang Melayu buka meja kat kali lima jalan..depan kedai pun kena angkut...
tapi kalau kawasan cina meniaga...bukan setakat tak kena halau, tak kena angkut...pihak berkuasa  jaga elok-elok pula tu

1 comment:

  1. siap duduk atas line kuning lg.. sama je mcm kt Jalan Putra-Alor Setar.. puak cna beng ni buat samseng.. berniaga sehingga ganggu jalan UTAMA. di Teluk Bahang gerai yg dirboh minggu lepas letak di jalan sunyi.. bkn jalan utama..jalan ke jeti teluk Bahang..melalui kwsan rumah org Melayu.. itupun DAP Laknatullah boleh tipu kita semua org melayu..

    selagi ada PAS.. selagi itulah senario kt atas akan berlaku dgn jayanya oleh DAP.. terang2 DAP itu bapak perkauman.. kaum dia berniaga langsung xdisentuh.. apakah ini dikatakan kita mesti 'hormat'? Pemimpin PASmunafik mana mahu membela.. masa nk cari undi bkn main lah janji mcm2..

    ReplyDelete