Thursday, August 21, 2014

ZUHDI NI BUDAK UMNO KE..???

Terus menibai kepimpinan PAS pusat...!!! Zuhdi ni tak teringin ke kuasa dan wang macam pemimpin PAS yang lain..dapat duit dan kuasa dari Anwar dan Cina DAP atau berjawatan besar serta menerima gaji puluhan ribu dari cina DAP seperti Mat Sabu..??? Atau Zuhdi ni budak UMNO..????

ZUHDI PULAK TIBAI PAS PUSAT , TERLALU IKUT TELUNJUK KEPENTINGAN ANWAR

on Wednesday, August 20, 2014 by Generasi Pejuang Bangsa
 - 3 Comments- Pucuk pimpinan Pas perlu memiliki sikap negarawan dengan meletakkan kepentingan rakyat dan negara melebihi kepentingan peribadi Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim serta pakatan pembangkang.


Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan Pas, Dr. Mohd. Zuhdi Marzuki (gambar) berkata, Pas sebagai sebuah parti Islam sepatutnya berfikir di luar kotak dan bukannya melihat dari sudut pertembungan antara pakatan pembangkang dan Barisan Nasional (BN) atau antara Pas dan UMNO.

Menurut beliau, kecenderungan pimpinan tertinggi Pas menelaah situasi krisis perebutan jawatan Menteri Besar Selangor dan situasi politik yang lain melalui kerangka pemikiran yang sempit adalah mengejutkan.

"Lebih sembilan bulan kepentingan rakyat Selangor dan kebajikan mereka dikebelakangkan kerana agenda PKR dan peribadi Anwar.

"Mengapa tidak ramai pimpinan pakatan pembangkang yang berani tegur kecenderungan politik PKR dan Anwar yang mementingkan agenda parti dan individu," katanya dalam kenyataan menerusi laman Facebook beliau hari ini.

Kelmarin, Jawatankuasa Pas Pusat membuat keputusan untuk mencadangkan nama Presiden PKR, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan timbalannya, Azmin Ali sebagai calon Menteri Besar Selangor yang baharu bagi menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Keputusan tersebut mengejutkan banyak pihak kerana ia menolak pendirian Majlis Syura Ulama Pas yang sebelum ini mempertahankan pentadbiran Abdul Khalid.

Mohd. Zuhdi memberitahu, pakatan pembangkang seharusnya memikirkan pula tentang bagaimana mereka boleh berpolitik untuk kepentingan rakyat dan negara.

Beliau menambah, rakyat Selangor telah diheret dalam kemelut politik yang tidak berkesudahan khususnya melalui Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang dan isu air yang dipolemikkan.

"Akibatnya, kelancaran pentadbiran kerajaan negeri yang disenangi rakyat terganggu dan merencatkan inisiatif pegawai-pegawai kerajaan yang berdedikasi untuk menjaga kepentingan rakyat," ujarnya.

sumber

1 comment:

  1. kalau ya pun dia budak UMNO apa salah nya.,Sedangkan budak budak beringus PKR dah membanjiri pas.Itu satu kelemahan umno,Tak mau letak orang orang nya dalam pas .sedangkan Anwar ibrahim giat melakukan nya .Hatta DAP pun ada melabur pencacai nya dalam PAS .Akibat nya sekarangPAS mereka yg punya UMNO? ternganga!!

    ReplyDelete