Thursday, December 29, 2016

BRIM RAKYAT VS MAHATHIR

admin rasa tak ada sebarang syarat parti mana yang perlu diundi oleh penerima BRIM. Kerana BRIM adalah hasil dari pengurangan subsidi oleh kerajaan yang kemudiannya dipulangkan kepada rakyat golongan sasar dalam bentuk wang tunai. Bagaimanapun terpulanglah kepada rakyat bagaimana penerimaan mereka sama ada menganggap BRIM sebagai hak mereka ataupun rasuah. Dah update BRIM anda...😄Wednesday, December 28, 2016

SELEPAS 5 BULAN, PARTI BERSATU MULA MENJUNAM

Hebatlah ketua srikandi (parti tak iktiraf) parti BERSATU ni. Tapi keinginan seks yang tinggilah membuatkan wanita mempunyai keyakinan yang tinggi sehingga bisa menempuh segala cabaran dan dugaan . Itulah yang terlah berlaku kepada Ainina yang terlah bergelumang dengan pelbagai dugaan bagi menubuhkan BESATU. Namun akhirnya Ainina kecundang dengan skandal seks yang didedahkan oleh pegawai beliau sendiri. Katanya Ainina telahpun dipecat.... maka berakhirnya riwayat srikandi ainina di tangan sahabat-sahabat separti sendiri,,BODOH TAPI DAPAT JADI AHLI PARLIMEN

Bodoh sangat Nga Kor Ming ni tapi kebodohan ini telah diterima sebagai ciri-ciri penting untuk menjadi wakil rakyat DAP.

Agak-agaklah kalau nak memfitnahpun. Biar nampak cerdik sikit tapi mungkin inilah lulusan SJKC. Bodoh tapi boleh berjaya dalam pasaran pekerjaan sebagai YB DAP. PAling malang ada juga Melayu yang percaya.
Monday, December 26, 2016

ORANG MELAYU TAK BOLEH BIAR SELANGOR JADI NEGERI GRO DN PELACUR DI DAHULUKAN

Telah menjadi viral di seluruh media maya Hotel dan Resort Dato Jamal Yunus dirobohkan setelah Dato Jamal bertuala ke pejabat Azmin Ali sebagai protes sistem pengurusan air Selangor yang sangat lemah. Justeru ramai yang berpendapat tindakan Azmin merobohkan hotel dan resort Datok Jamal adalah sesuatu yang tidak dapat di terima akal kerana pihak pengurusan telah pun diberi notis penutupan selama 14 hari dan jelas tertulis pemeriksaan semula akan dilakukan pada 4.1.2017. Namun tindakan merobohkan telah dilakukan tidak sampai 24 jam. Terlalu marah nampaknya dengan tuala Dato Jamal!


Namun masyarakat hairan mengapa Azmin Ali tidak berani meroboh rumah-rumah urut haram yag memenuhi setiap inci bumi Selangor.


Friday, December 23, 2016

ECRLECRL- FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU
ECRL adalah projek pembinaan rel berkembar yang akan menghubungkan Pelabuhan Klang di Selangor dan Bandar Tumpat di Kelantan.
Kerajaan mempunyai beberapa visi dalam projek ini. Ini adalah apa yang mereka rancangkan ;
# Mengurangkan kos pengangkutan yang melibatkan laluan keretapi ECRL, dengan niat untuk mengurangkan harga barangan di Pantai Timur dan memendekkan masa perjalanan.
# Di samping menaiktarafkan kemudahan pengangkutan sedia ada.
# Dalam erti kata lain, memberikan variasi kepada pengguna untuk memilih lebih banyak jenis pengangkutan bagi menuju ke destinasi pilihan.
# Membangunkan kawasan-kawasan yang terlibat dalam laluan keretapi ini.
# Ianya baik untuk rakyat kerana ECRL adalah bertujuan untuk memudahkan rakyat dalam urusan pengangkutan.
# Lebih banyak pilihan pengangkutan yang kita ada, lebih baik sebenarnya.
# Lebih banyak kawasan yang diliputi dengan pengangkutan awam yang effisien, ia lebih bagus.
# Kita boleh bergerak dengan selesa. Ke tempat kerja. Melawat. Beriadah. Beli barang. Melancong. Belajar. Pengangkutan adalah perkara yang sangat penting untuk memudahkan pergerakan kita ke pelbagai destinasi.
# Apatah lagi jika benar kawasan-kawasan yang terlibat dalam projek laluan keretapi ini akan terbangun sekali.
# Ini mewujudkan peluang pekerjaan dan meningkatkan taraf pendapatan rakyat di kawasan luar bandar.
# Kapal dagang tidak perlu bersesak-sesak melalui Selat Singapura dan dapat mengelak membayar cukai yang dikenakan Singapura dengan kadar yang terlalu tinggi.
# Perjalanan kapal dagang juga boleh dijimatkan sebanyak 30 jam sekiranya tidak melalui Selat Singapura itu nanti.
CONTOH SUDAH ADA....
Sejak pelancaran keretapi laju ETS yang menghubungkan Kuala Lumpur ke Padang Besar, ramai pengguna telah merasai kemudahan tersebut dan berpuas hati dengan perkhidmatannya.
Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, jualan tiket untuk ke Padang Besar habis dijual. Ini menunjukkan bahawa sambutan dari rakyat yang mahukan pengangkutan awam seperti keretapi laju ini amat dinanti-nantikan.
Rakyat tempatan dan rakyat asing mudah untuk berurusan dan melancong. Keluar masuk pintu sempadan Malaysia - Thailand juga amat dekat dan selesa.
Selain menjimatkan masa, kita juga dapat beriadah dapat menghabiskan masa bersama keluarga sambil bercuti ke destinasi yang disukai dan ingin ditujui.
Tak sabar rasa nak menggunakan perkhidmatan ECRL dan keretapi berkelajuan tinggi (HSR) dari Kuala Lumpur ke Singapura akan datang. Kami amat bersyukur dan berbangga kerana menjadi rakyat Malaysia di samping mempunyai kerajaan yang faham dengan kehendak rakyat.