Sunday, August 31, 2014

KOMUNIS DI TANGKAP!!!!

Tahniah Ketua Polis Negara..!!!Inilah akibatnya bila arahan Ketua Polis Negara tidak dipatuhi..Dah terang-terang PPS tu merupakan pasukan komunis bandar yang haram dan tidak berdaftar...Bagaimana kerajaan negeri boleh benarkan pasukan komunis ini berarak semasa sambutan hari kemerdekaan pagi tadi di Pulau Pinang..

Syabas EP ucapkan pada pasukan PDRM yang mengambil tindakan yang tegas tanpa kompromi dengan sikap kurang ajar Ketua Menteri Pulau Pinang yang degil dan mencabar arahan Ketua Polis Negara... Akhirnya sambutan hari Merdeka di Pulau Pinang dicemari dengan insiden yang tidak diingini...

**Mungkin ini yang Ketua Menteri Pulau Pinang mahukan...menggambarkan pada dunia yang Malaysia tidak aman yang disulam dengan insiden bom petrol dirumahnya semalam...Jahat betul game puak-puak komunis ni...


Georgetown: Lebih 200 ahli Pasukan Peronda Sukarela (PPS) ditahan sepasukan anggota polis ketika sedang menyertai perarakan Sambutan Hari Kebangsaan Peringkat Negeri di Padang Kota, di sini, hari ini.

Mereka ditahan kira-kira jam 10.15 pagi, berdekatan bulatan di Jalan Lebuh Pantai sebelum melintasi pentas utama.

Semua anggota PPS dilihat memberi kerjasama dengan baik dan dibawa ke Balai Polis Lebuh Pantai untuk siasatan lanjut.

Sehingga kini, wakil media masih menunggu di hadapan Balai Polis Lebuh Pantai untuk perkembangan terbaharu.


SUMBER

KE ARAH MERDEKA TANPA CINA KOMUNIS CAUVINIST..!!!!

Alangkah nikmatnya kemerdekaan tanpa komunis cauvinist Cina DAP!!!!!


Saturday, August 30, 2014

SAH PAS PARTI AJARAN SESAT

Dah lama ustaz-ustaz PAS dok bodohkan orang kampung dengan Isu nak tutup kilang arak di Selangor. Bila diberi peluang untuk tutup kilang arak tak nak pula. Mana pi habis ustaz-ustaz PAS yang dok gebang nak tutup kilang arak selama ini...mana pi habis..???? mana teluq hangpa...atau memang hangpa hanyalah ustaz upahan cina DAP untuk pecahbelahkan umat Islam dengan memfitnah UMNO!!!!MI MULA MENYUCUK-NYUCUK

MI mula masu jarum. Jarum-jarum halus yang mengandungi racun bagi bagi menghangatkan krisis Tun M dengan DS Najib. Harap kedua-deua belah pihak dapat ambil perhatian demi masa depan orang melayu


Apa lagi Dr Mahathir mahu?

Selepas menjatuhkan Tun Abdullah Ahmad Badawi yang dia sendiri memilihnya sebagai pengganti, dan mengangkat Datuk Seri Najib Razak yang diharapkan menjadi lebih baik daripada Abdullah, kini Dr Mahathir secara terbuka menarik balik sokongannya kepada Najib. Hanya menarik balik sokongan sahaja setakat ini, belum lagi meminta Najib berhenti untuk digantikan dengan orang lain.
Dan setakat ini pandangan Dr Mahathir khasnya di dalam Umno-BN masih didengar dan dianggap penting. Masih berpengaruh dan berkesan. Seorang perdana menteri telah dijatuhkannya dan seorang telah dinaikkannya. Sekurang-kurangnya begitulah tanggapan umum, yang menganggapnya masih berkuasa walaupun tidak lagi memegang jawatan.
Saya tertarik menulis perkara ini bukannya kerana masih berminat dengan beliau seperti suatu masa dahulu, ketika mana saya menganjurkan suatu “Malam Puisi Panjang Untuk Mahathir” (1982), dan menulis beberapa puisi panjang untuknya serta menerbitkan sebuah buku kumpulan puisi yang semuanya ditulis untuknya atau mengenainya – “Puisi Panjang Untuk Mahathir” (1997).
Memang waktu itu Dr Mahathir dianggap pejuang yang sedang mengangkat maruah dan martabat bangsa Melayu. Golongan penulis dan budayawan juga menganggapnya begitu, dan menghormati beliau. Majlis “Malam Puisi Panjang Untuk Mahathir” yang diadakan di Balai Seminar Dewan Bahasa dan Pustaka pada 14 April 1982 itu mendapat sambutan hebat golongan penulis, budayawan dan cendekiawan.
Dr Mahathir pun menjadi sangat terharu melihat sambutan ramai pada malam itu, dan mendengar puisi para penyair kepadanya. Maka pertama kalilah orang ramai menyaksikan dia menjadi sebak tak dapat meneruskan ucapan, lalu duduk menahan tangisnya.

YANG MACAM CILAKA HANTAR BALIK KE MALAYSIA SEDANGKAN YANG ADA PUN DAH CUKUP CILAKA..!!!

Nanti balik ke Malaysia join DAP. Hentam kerajaan Melayu tak guna..tak adil...Cukup ...sukup celakalah Malaysia


KETAGIH SEKS PUNYA PASAL...


Nukilan Ahli PAS yang enggan menyembah dan tunduk patuh kepada Anwar Ibrahim dan tubuh badan Wan Azizah.


Nukilan Rasa Ahli PAS yang perlu anda tahu sekarang ini..


NUKILAN RASA AHLI PAS (dipetik dari komen dalam page Parti Islam Semalaysia -pusat)

Sukar untuk menerima hakikat tetapi kebenaran walaupun pahit, perlu juga ditelan, perlu juga dikhabarkan dan perlu juga didedahkan, biarpun akhirnya ibarat pepatah orang Melayu, tepuk air di dulang terpercik ke muka sendiri.

Siapa yang tidak kasih kepada parti yang banyak berjasa kepada kita. Walaupun mungkin sebahagian daripada 'jasa' tersebut membuatkan kita terpaksa membuka lebih banyak kitab, terpaksa menghadap lebih ramai guru dan terpaksa berdebat, bermuzakarah dan berbahas semata-mata untuk memurnikan ilmu yang kita pelajari namun, dilihat 'ke belakang cermin', hikmahnya membolehkan kita mengetahui dan mempelajari lebih banyak disiplin ilmu.

Tidak dapat dinafikan, sebilangan besar tenaga pengajar di dalam PAS, walaupun ijazah dan kelulusan mereka bergulung-gulung, apabila mereka berada dalam lingkungan POLITIK ISLAM, mereka lebih cenderung untuk mengajar kebatilan, fitnah, mengumpat, ujub, takabbur dan berbohong. Semuanya dibuat atas nama PERJUANGAN ISLAM. Apabila diberitahu bahawa mereka telah melakukan kemungkaran mahupun kebatilan, mereka melenting dan cepat-cepat melabelkan kita sebagai ANJING UMNO.

Walhal UMNO, PAS tidak ada kaitan langsung dengan ISLAM walaupun ada yang mengajarkan bahawa antara kedua-duanya, salah satu daripadanya adalah Islam Tulen.

Baik UBN mahupun PAS, kedua-duanya lahir daripada fikrah keperluan duniawi yang mempunyai tunjang mahupun hala tuju perjuangan yang berbeza walaupun akhirnya matlamatnya tetap sama. Perbezaan ideologi politik sebenarnya tidak mengganggu akidah selagimana akidah itu mengandungi pengetahuan dari hal membahaskan ketetapan pegangan, kepercayaan kepada Allah Taala dan kepada Rasul-Rasul-Nya daripada beberapa simpulan atau ikatan kepercayaan dengan segala dalil-dalil supaya diperolehi iktiqad yang yakin, kepercayaan yang putus sekira-kira menaikkan perasaan bekerja dan beramal menurut sebagaimana kepercayaan itu.

Itu sedang berlaku di dalam PAS.

Kalau ditanya, mengapa pilih PAS... yang jahil tetapi mahu cari jalan pintas untuk masuk syurga mahupun yang mahu dikatakan lebih Islam dari orang lain, akan kata PAS adalah jalan hidupnya. Yang waras dan tahu membezakan antara batil dan haq akan mengatakan, PAS disokong dan didukung kerana prinsip perjuangannya. Manakala yang terlebih muntahi pula akan berkata, PAS ada masa hadapan untuk berkuasa di Malaysia kerana keperluan spiritual, akhirnya mengalahkan material.

Golongan pertama dan golongan terlebih muntahi inilah yang paling ramai dalam PAS dan kedua-dua golongan inilah yang paling banyak mendatangkan kerosakan kepada PAS dengan pengeluaran hukum yang mereka fikirkan logik dan waras, tetapi sebenarnya sesat dan serba menyesatkan terutama sekali yang membabitkan pentakfiran dan melabelkan BODOH kepada orang Islam bukan PAS.

Perebutan jawatan Menteri Besar Selangor semakin mendekatkan kita ke jurang kehancuran jemaah. Segala ilmu yang diajar selama ini, ternyata menjadi sia-sia apabila kita sendiri terperangkap dalam mainan yang sepatutnya kita lebih mahir dan lebih berpengalaman bersandarkan kepada hukum aqli - baik aqli dharuri mahupun aqli nazhari - serta naqli.

Barangkali kerana terlalu banyak membiarkan syaitan bermaharajalela, akhirnya yang tersembam adalah kita sendiri.

Dan berita terbaru, PAS Selangor yang diketuai oleh Iskandar Samad terpaksa tunduk kepada gerombolan Khalid Samad apabila bersetuju untuk menamakan tiga orang calon Menteri Besar DARIPADA PKR, bukannya dari PAS hanya kerana Anwar Ibrahim semalam membidas TGHH dengan menyatakan KERUSI MENTERI BESAR SELANGOR ADALAH HAK PKR.

Keputusan PAS Selangor itu, kemudiannya menjadi senjata kepada Khalid Samad yang telah diludah, disimbah air dan dimaki carut ketika keluar dari mahkamah untuk memberitahu jemaah PAS agar keluar dari PAS sekiranya enggan menyembah dan tunduk patuh kepada Anwar Ibrahim pada tubuh badan Wan Azizah.

Berguna lagikah semua ilmu yang dipelajari menerusi usrah, tamrin, kuliyyah dan sebagainya sebagaimana yang dianjurkan oleh PAS?

Atau ia sekadar satu topengan untuk melindungi kemunafikan golongan yang mahu menggunakan kesucian agama Allah Taala untuk kepuasan nafsu mereka, sebagaimana yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan sebilangan PARASIT di dalam PAS?

Sungguh mengecewakan kerana pucuk pimpinan akhirnya akur dengan kehendak orang luar parti tanpa mengambil kira perasaan serta sokongan jemaah yang begitu setia menjunjung setiap prinsip mulia parti.

sumber

Friday, August 29, 2014

PAS TERBUKTI PARTI ISLAM YANG SEBENAR-BENARNYA

Tersurat..!!!inilah politik Islam yg sebenar...tidak meminta-minta untuk dapatkan jawatan...!!!Tersirat..!!!yang sebenarnya PAS ketakutan untuk jadi MB kerana hari pertama jadi MB PAS kena tutup kilang arak..lepas tu laksanakan HUDUD...Bukti PAS hanya parti politik bukan parti Islam!!!!

NEW POLITICS@ANWARINAS DALAM UMNO

Bila kedua-dua orang kuat pemudiumno tiada jiwa UMNO..yang ada jiwa seperti cina DAP. Anak babi dihutan disusukan..
Tetapi Cina DAP berjaya dengan slogan mereka malahan ramai anak Melayu tertipu ..malangnya anak cina pula selalunya bijak menipu pemimpin UMNO...tengoklah PRU14 nanti...


PPS BUKAN PERONDA BIASA..

Pasukan Peronda Sukarela Pulau Pinang (PPS) bukan peronda biasa tetapi sebahagian dari perancangan DAP sebagai polis masa depan negara ini jika DAP berjaya memerintah. Mengikut laporan kebanyakan ahli PPS adalah kumpulan kongsi gelap justeru tidak menghairankan dengan keganasan yang ditunjukkan oleh oleh PPS ini..!!!! Bayangkan jika Malaysia dikuasai oleh polis Cina yang ganas ini..>>>>

Huan : PPS Seperti Kumpulan Militan DAP

AIDCNews – 28/8/14 – Pasukan Peronda Sukarela Pulau Pinang (PPS) seperti kumpulan militan DAP, kata Naib Presiden Parti Cinta Malaysia (PCM), Datuk Huan Cheng Guan.
Sila klik pada gambar di bawah untuk mendapat penjelasan Huan :

PERGHHH...MACAI ANWAR ADA TELUR LE..!!!!

Berani sindir Anwar..tak takut kena liwat ke...???

PANAS..!!! ZUNAR Yang Tegar Menyokong Anwar Pun Dah Pandai Menyindir.

Thursday, August 28, 2014

1AZIZAH

Bini aku...bini aku..bini aku...bini aku...bini aku.....

Anwar pertahan 1 nama calon MB, minta PAS ambil pendirian sama

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mempertahankan keputusan yang dicapai PKR dan DAP malam tadi untuk menghantar hanya satu nama saja untuk dilantik menjadi menteri besar Selangor dan berharap PAS juga akan berbuat demikian.
"Dalam semangat Pakatan, ini adalah kerusi PKR dan keputusannya, kita perlu hormati kerjasama ini dan PAS menyertai proses membuat keputusan dalam mesyuarat Majlis Presiden Pakatan pada 17 Ogos," katanya kepada wartawan di perkarangan mahkamah selepas perbicaraan saman fitnahnya terhadap Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur, hari ini.
Anwar berkata demikian ketika mengulas keputusan PKR dan DAP semalam yang tetap mencalonkan satu nama iaitu Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar Selangor walaupun Sultan Selangor menitahkan setiap parti mencalonkan lebih dua nama.
Anwar berkata, pendekatan ini yang diambil selepas pilihan raya umum tahun lalu apabila Sultan meminta 4 nama namun hanya satu nama yang dicalonkan iaitu Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.
Anwar berkata, PKR berhak untuk dihormati sebagaimana PKR tidak pernah mempertikaikan isu calon MB PAS di Kedah, Perak dan Kelantan.
Anwar berkata, penting untuk ditegaskan semua isu yang berkaitan dipertimbang dan dibincangkan dalam mesyuarat pada 17 Ogos yang kemudiannya satu nama diluluskan.
"Kita sedar ada perbezaan pendapat antara 2 nama dengan satu nama dan juga tentang mengesahkan satu nama dan mengambil kira satu nama lain.
"Kedudukan Azmin sudah dibawa tetapi kita perlu menghormati keputusannya, beliau mematuhi keputusan parti dan menandatangani kenyataan bersumpah (SD) untuk menyokong Wan Azizah," katanya merujuk kepada Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali.
Pada 17 Ogos, Majlis Presiden Pakatan mengumumkan Dr Wan Azizah sebagai calon tunggal untuk menggantikan Khalid yang dipecat daripada PKR pada 9 Ogos kerana melanggar keputusan partinya agar meletakkan jawatan.
Tetapi beberapa pemimpin PAS tidak senang dengan keputusan itu dan merasakan calon kedua diperlukan jika istana menolak pencalonan Dr Wan Azizah.
Parti Islam itu pada awalnya mencadangkan dua nama iaitu Dr Wan Azizah dan Azmin sebagai calon.
Namun Azmin terikat dengan keputusan partinya yang hanya mencalonkan Dr Wan Azizah.
Anwar sebelum ini mengesahkan surat mencalonkan isterinya Dr Wan Azizah untuk jawatan MB sudah diserahkan kepada istana dan ditandatanganinya sendiri bersama Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng dan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu.
Bagaimanapun Khalid pada sidang medianya semalam berkata, surat Dr Wan azizah atau pencalonannya sebagai MB tidak berbangkit dalam pertemuannya dengan Sultan Selangor semalam.
Khalid berkata, Sultan mahu pemimpin PAS, DAP dan PKR masing-masing menghantar sekurang-kurangnya 3 nama untuk dipertimbangkan.
Semalam Khalid menyerahkan surat peletakan jawatannya namun diminta terus bertugas selagi penggantinya tidak dilantik. – 27 Ogos, 2014.


KEBENGONGAN LEPAS KENA LUDAH

MANA YANG BETUL..TAK SETUJU DENGAN DASAR PAS KELUAR PAS ATAU KELUAR PAS KALAU TAK SETUJU DENGAN DASAR PAKATAN!!!!! Nampaknya memang sial kalau kena ludah ni..otak jadi biol tapi jiwa barua cina DAP pula semakin membara...

Tinggalkan PAS jika tidak setuju bersama Pakatan, kata Khalid Samad

Ahli-ahli PAS yang mahu parti Islam itu  meninggalkan gabungan Pakatan Rakyat (PR), harus meninggalkan parti itu, kata Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad hari ini.
Khalid, yang merupakan seorang anggota Jawatankuasa Pusat PAS berkata, jika ahli-ahli parti berasa parti itu lebih baik tanpa PR, maka mereka harus meninggalkannya dan menyertai Umno.
"Apabila ahli ini pergi, barulah PAS akan dapat menjadi anggota yang efektif dalam PR," kata Khalid pada sidang akhbar di pusat perkhidmatannya di Shah Alam.