Saturday, July 31, 2010

Edisi Super Rasis !!! Bapa DAP kata bangsa Melayu adalah bangsa PEMALAS !!!

Dalam sebuah buku baru tahun 2010 bertajuk 'Conversations with Lee Kuan Yew', tulisan Tom Plate, Lee Kuan Yew menyatakan dengan jelas keyakinannya bahawa bangsa Melayu adalah suatu bangsa pemalas yang kurang berkemampuan (mukasurat 53).

Kata Lee Kuan Yew : 'We could not have held the society together if we had not made adjustments as to the system that gives the Malays, ALTHOUGH THEY ARE NOT AS HARDWORKING AND CAPABLE AS THE OTHER RACES, a fair share of the cake' (page.53).

Inilah pemahaman rasis Lee Kuan Yew dari Singapura terhadap bangsa melayu yang sedang diteruskan oleh suku sakatnya melalui parti DAP didalam negara Malaysia.

Sebab itulah kalau dilihat cara pemerintahan Lim Guan Eng di P.Pinang, corak pemerintahannya adalah sama dengan yang diamalkan oleh Lee Kuan Yew di Singapura. Dan ramai yang tidak tahu bahawa hubungan Lim Guan Eng dan Lee Kuan Yew amat akrab hinggakan dia sering berulang alik dari P.Pinang ke Singapura setiap bulan.
Hakikatnya parti DAP adalah lanjutan dari PAP di Singapura yang diasaskan oleh Lee Kuan Yew. Lee Kuan Yew melihat dasar mengutamakan Melayu / Bumiputera mendatangkan masalah kepada persaingan yang sihat dan ekonomi akan terjejas.

Lantaran itu PAP telah mengasaskan slogan 'Malaysian Malaysia' iaitu dasar sama rata untuk semua penduduk. Jangan lupa bahawa Lee Kuan Yew berpendapat bahawa bangsa melayu adalah orang luar juga dan bukan penduduk asli di Malaysia dan melayu juga adalah bangsa pendatang !

PAP ditubuhkan pada tahun 1965 kerana mahu menguasai politik tanah air dan menentang hak-hak orang Melayu. Begitulah juga dengan parti DAP yang masih mengamalkan Konsep Malaysian Malaysia ciptaan Kuan Yew cuma ditukar nama kepada Middle Malaysia oleh pimpinan DAP bagi mengabui mata orang melayu seperti PAS dan PKR.
Bagi DAP kejayaan menawan Pulau Pinang pastinya tidak akan dipersia-siakan dan peluang ini dimanfaatkan dengan melakukan apa sahaja termasuk mendapatkan bantuan luar bagi terus berkuasa dan mengukuhkan pengaruh kaum cina di Malaysia !

http://mediapermatangpauh.blogspot.com/

Nik Aziz menyamakan Anwar dengan Rasulullah

Ada beberapa kriteria yang diperkatakan oleh Nik Aziz dalam menyamakan Anwar :

1.Prinsip ketegasan
2.Istiqamah dalm perjuangan
3.Dituduh bukan-bukan namun terus berjuang

Jikalau prinsip ketegasan menjadi kriteria Nik Aziz dalam menyamakan Rasulullah, Bush juga memiliki prinsip ketegasan. Ketegasan beliau dalam perjuangan memerangi Islam sehingga mampu menawan Iraq dan Afganistan.

Kalau instiqamah dalam perjuangan juga menjadi kriteria Nik Aziz untuk menyamakan Anwar dengan Rasulullah, Bush juga mempunyai sifat istiqamah dalam perjuangan untuk menghancurkan umat Islam.Malah syaitan juga mempunyai sifat istiqamah dalam perjuangan untuk menyesatkan umat Islam.

Jikalau Nik Aziz menyamakan Anwar dengan Rasulullah hanya kerana "dituduh yang bukan-bukan namun terus berjuang", Bush juga dituduh sebagai manusia yang memiliki otak sempit namun tegas dalam memerangi umat Islam.

Jadi penilaian Nik Aziz atas kriteria sifat sahaja tidak boleh dijadikan "Persamaan". Kerana sifat itu terlalu subjektif untuk dinilai, sehingga takut nanti masyarakat awam yang tidak memahami falsafah akhlak akan cenderung untuk terus memegang kata-kata Nik Aziz yang bayak kesilapannya.
Kesalahan Besar Apabila Nik Aziz menyamakan Anwar dengan Rasulullah

Sangat salah dari segi etika dan konteks apabila Nik Aziz menyamakan Anwar dengan Rasulullah.

Malah umat Islam sepatutnya mengecam tindakan Nik Aziz ini. Nyata dan terang bahawa Nik Aziz adalah bukan ulama sejati, tetapi hanya ulama yang politik yang selalu mengeluarkan statement yang rendah nilainya.

Bagaimana mungkin seorang peliwat disamakan dengan Rasulullah yang memiliki akhlak yang tinggi di sisi Tuhan.

Sangat paradoks apabila liwat perbuatan yang paling dibenci oleh Allah boleh disamakan dengan nilai akhlak Rasulullah yang dipuji di dalam Al-Quran.

Nik Aziz tanpa disedarinya merendahkan nilai Rasulullah. Ini satu penghinaan kepada Rasulullah. Apa tidaknya jikalau Rasulullah terus disamakan dengan Anwar Ibrahim kaki liwat!

Jikalau dulu Nik Aziz merendahkan nilai Tuhan dengan menyamakan sifat Allah dengan makluk dalam isu Allah samseng.Kini juga situasi seiras.

Allah yang memiliki sifat yang paling tinggi, sifat yang tidak sama dengan makhluk boleh disamakan dengan sifat samseng, maka tidak hairan apabila kenyataan Nik Aziz menyamakan Rasulullah dengan Anwar.

Sifat samseng adalah sifat ganas yang merosakkan harta benda. Bagaimana mungkin sifat samseng ini disamakan dengan sifat mutakabbir yang memiliki kriteria yang agong bagi Tuhan.

Begitu juga halnya dengan nilai Rasulullah yang terpuji bagaimana mungkin disamakan dengan Anwar Ibrahim yang mengacau isteri orang, meliwat dan bersifat Munafik.

Sifat-sifat Anwar ini yang telah merosakkan negara dan hampir hampir menjual negara boleh disebut sifat syaitan. Apakah sifat ini disamakan dengan Rasulullah????

Nampak sangat Nik Aziz tidak memahami fenomena yang berlaku. Nik Aziz hanya melihat satu sudut. Menglihat satu sudut selalunya ditipu oleh mainan dunia. Sebab itulah lambang mata satu merupakan simbol bagi freemasonary dan illuminati dalam menjadikan dunia sebagai asas yang terpisah dari agama.

Nik Aziz terlalu bermain politik sehingga nilai agama tercemar. Kerana sangat mahu membuat hukum Islam secara terburu-buru, tanpa disedari Nik Aziz telah merendahkan nilai agama .

Seharusnya Nik Aziz merenung kembali, memahami pemikiran dan falsafah individu agar pengkelasan terhadap sesuatu itu tidak berlaku. Hal ini bahaya kepada golongan penyokong Nik Aziz kerana statement ini akan terus dipegang dan diingati. Inilah statement yang lahir dari nafsu politik bukan dari fakta !!!!!!!!!!
Anwar Pemecah Belah Umat Islam di Malaysia

PengenalanSejarah telah membuktikan bahawa perpecahan umat Islam tidak mendatangkan apa apa jua kebaikan. Sejarah itu berulang kembali. Hanya mereka yang tidak memerhatikan sejarah akan jatuh kali kedua di lubang yang sama.
Jikalau dulu wujud seorang bernama Abdullah bin Saba yang berjaya memecah belahkan umat islam, kini wujud seorang insan bernama Anwar bin Ibrahim yang berjaya menjadi penghalang kepada kesatuan umat di Malaysia.
Fenomena yang terjadi kini seiras dan serupa seperti dahulu. Dunia seakan mahu menceritakan tentang perjalanan sejarahnya semula. Untunglah bagi mereka yang selalu memerhatikan sejarah sebagai pedoman.


Jikalau kita melihat dalam konteks di Malaysia, telah wujud seorang insan yang sanggup melihat perpecah umat Islam di Malaysia sejak dari dulu lagi. Sememangnya dari dulu lagi Anwar tidak mahu UMNO dan PAS bergabung apabila dia sendiri mengutuk dan mencela PAS sebagai parti yang fanatik extrim, sebuah parti yang langsung tidak membawa apa-apa makna bagi umat Islam.
Jikalau dulu Abdullah bin Saba adalah seorang Yahudi yang berpura-pura dengan wajah keislamannya, kini watak itu hampir sama apabila Anwar dibacking oleh orang-orang Yahudi dalam menjalankan agenda barat terhadap dunia islam.


Agenda Memecah belahkan Umat Islam


Pemikir Yahudi yang berfahaman neo-conservative sentiasa merancang untuk menjahanamkan Islam. Bukankah abad ini adalah abad pertembungan antara Barat dengan Islam? Ini jelas apabila "Cold War" telah tamat dengan kejatuhan Soviet Union.

Maka abad ini yang dilihat sebagai peperangan antara Barat dan Islam menurut Samuel Huntington menyebabkan tokoh-tokoh Yahudi berfikir untuk merancang merosakkan orang Islam.


Jadi, jalan untuk menghancurkan umat Islam dengan cara mengadu dombakan umat islam agar sentiasa bergaduh. Pergaduhan ini diharapkan berterusan sehingga umat islam lupa tentang hal hal penting dalam pembangunan umat yang lebih penting.
Adapun cara itu dengan memecah belahkan umat Islam dengan melalui penglabelan kelompok. Ini jelas apabila kajian yang dibuat oleh Bernard Lewis telah membahagikan umat islam ke dalam 4 kelompok iaitu fundamentalist, modenist, tradisionalist dan secularist.
Penglabelan ini dilihat mampu memecah belahkan umat islam. Apabila pengklompokan ini berlaku, umat islam sedaya upaya untuk menempatkan diri dalam golongan tersebut. Maka terjadilah proses penglabelan yang akan menyebabakan pergaduhan dan perpecahan.
Bukankah sejak dari dulu lagi Yahudi bijak dalam mengadu dombakan masyarakat Islam??? Begitulah darah Yahudi, bijak untuk menghancurkan Umat Islam hanya dengan "label" sahaja.
Satu Malaysia


Maka dengan inilah, konsep "Satu Malaysia" diperkenalkan sebagai melawan kefanatikan parti dan kelompok. Konsep "Satu Malaysia" ini dilihat mampu menjadikan rakyat ini bersatu padu secara bersama. Secara langsung mengetepikan penglabelan ini yang menyebabkan kefanatikan. Ingatlah hanya bersatu padu, sebuah negara itu maju dalam melaksanakan agendanya yang terpenting.


Maka di sinilah satu lagi taktik Anwar mahu menghancurkan kesatuan umat di Malaysia iaitu dengan mengaitkan "Satu Malaysia" ini dengan "One Israel". Dengan taktik ini agar umat Islam menolak konsep satu Malaysia yang merupakan agenda yang penting bagi masyarakat bangsa di Malaysia. Anwar mahu agar rakyat terus berpecah belah lantas menyebabkan kekacauan di negara ini.
Anwar sedaya upaya mengaitkan One Malaysia ini dengan One Israel sedangkan kesatuan itu merupakan fundamental yang paling penting dalam pembangunan kemajuan negara. Sebagai bukti bahawa satu Malaysia itu adalah menurut falsafah Islam adalah melalui panduan al-Quran itu sendiri yang bermaksud "Hendaklah kamu menjadi umat yang satu". Umat yang satu sanggup mengetepikan ideologi ringan untuk terus bersatu.


Demokrasi Kepartian

Kita tidak sedar jarum demokrasi barat juga merupakan jalan memecah belahkan umat islam. Demokrasi yang melahirkan parti parti juga memecah belahkan umat Islam. Tetapi parti yang berorientasikan politik yang sihat itu baik, apa yang tidak baik adalah parti yang berorientasikan kefanatikan yang menyebabkan penyatuan dalam konteks umat Islam pun terabai.

Banyak program pembangunan umat Islam terbatal disebabkan oleh parti kefanatikan ini.Barat tersenyum dengan perpecahan umat Islam yang dideritai di mana-mana negara. Eropah dari awal lagi membuat "kesatuan eropah" yang mengukuhkan negara mereka sehingga mampu membuat penjelajahan dan imperialisme pada kurun ke 15-ke 18.


Umat Islam selepas kejatuhan Denasti Uthmaniyyah tumbang akibat perpecahan.Dengan perpecahan umat Islam inilah mengakibatkan sendi-sendi lemah sehingga tidak mampu lagi untuk berdiri.Kerajaan Perpaduan

Sejak dari awal cerita tentang idea "kerajaan perpaduan' pun, Anwar menjadi punca dan penyebab segala kegagalan ini. Hal kini juga sama, apabila Anwar sekali lagi menjadi dalang magnet yang menolak antara kedua-dua parti UMNO dan PAS ini. Anwar mahu melihat dua parti ini tidak bersatu dalam apa bentuk sekalipun.Antara kata-kata Anwar yang berkonotasi menggagalkan kerjasama antara UMNO-PAS. Atau dengan kata lain memecahkan kekuatan umat Islam di Malaysia :
1.PAS tetap dengan pendirian tidak akan bekerjasama dengan Umno berdasarkan pengalaman lalu dan tanpa bersandarkan prinsip
2.Pemimpin PAS juga menolak kerjasama ini
3.Bersama Pakatan Rakyat (PR) juga PAS, DAP dan PKR mempunyai prinsip dan bagaimana nak fikirkan rundingan dengan Umno tanpa syarat.

Selagi ada Anwar Ibrahim selagi itu agenda untuk menyatu padukan UMNO-PAS sebagai teras perjuangan melayu islam tidak kesampaian. Kerana watak yang dibawa oleh Anwar Ibrahim sama seperti kemunafikan Abdullah Bin Saba'. Klik sini apa kata Mufti Wilayah tentang watak ini...

http://emang-psychotickiller.blogspot.com/

DAP LAKNATULLAH !

Hikayat Pada Masa Itu...
Oleh Zaini Hassan (utusan malaysia)

DAP dan para pemimpinnya kini sering merujuk kepada kejayaan Singapura. Singapura itu dan Singapura ini. Malah, kononnya Pulau Pinang juga kini mendapatkan pelbagai nasihat daripada republik itu.

Kelmarin, Tony Pua, penasihat ekonomi DAP yang juga Ahli Parlimen PJ Utara, turut merujuk kepada sistem yang diamalkan di Singapura apabila mahu menasihati kerajaan Selangor supaya mansuhkan diskaun pembelian rumah untuk bumiputera.

Apabila beliau memperlekehkan Pelaburan Langsung Asing (FDI) ke Malaysia, dia juga merujuk kepada Singapura yang menurutnya republik itu berada di tahap tertinggi berjaya menarik pelaburan berbanding dengan negara-negara ASEAN lain.

Asyik-asyik Singapura. Kita memang sedar DAP dan parti yang memerintah Singapura sekarang iaitu PAP ialah adik-beradik. Mungkin kerana itu, tumpuannya banyak berkiblatkan republik itu.

Singapura ialah sebuah negara sudah tiada beraja yang mengamalkan sistem republik. Ada juga desas-desus yang mengatakan corak sistem sebegitulah yang diidam-idamkan oleh DAP. Benar atau tidak, saya tidak tahu, tapi berat-beratnya macam betul? Apapun hanya Allah Yang Maha Esa sahaja yang amat mengetahuinya.

Ekoran kegawatan politik yang memperlihatkan – teori saya – orang Melayu berpecah kepada enam (rujuk Cuit 25 Mac 2009: Melayu bukan UMNO lagi, Melayu sudah minoriti) maka tiada mustahil akhirnya, Singapura akan bersambung dengan Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, Putrajaya, Perak, Pulau Pinang (sudah seakan-akan Singapura sekarang) serta Kedah. Apabila kesemua negeri ini bersambung dengan satu ideologi, maka tidak mustahil sistem pemerintahan yang diidam-idamkan oleh DAP itu akan menjadi kenyataan.

Pada masa itu, Singapura akan dikenali sebagai Singapura Raya (the greater Singapore) dan ia tidak perlu bimbang lagi dan pada masa itu DAP akan menjadi sebuah parti yang akan mendapat sokongan padu orang- orang Melayu yang berpecah enam tadi.

Pada masa itu juga, Pas akan terus bekerjasama dengan DAP – sama-sama bertepuk belakang – dengan disokong oleh jiran seberang Tambak Johor (yang pada masa itu semua pihak akan bersetuju bahawa Tambak Johor bukan lagi bernostalgik, dan ia akan dirobohkan bagi membolehkan air laut Selat Tebrau yang cukup kotor itu dapat mengalir dengan tenangnya dan kapal-kapal dapat berlayar melalui selat itu.)

Pasa masa itu, Tony Pua serta Lim Guan Eng serta Lim Kit Siang (mungkin akan menjadi Menteri Mentor Malaysia) akan memerintah. Tony Pua pada masa itu tidak perlu lagi mencadangkan itu dan ini, tapi sudah boleh meminda apa-apa sahaja akta yang difikirkan perlu untuk rakyat Malaysia, khususnya yang berkepentingan orang Melayu.

Pada masa itu juga, orang Melayu akan menjadi orang yang paling tenang kehidupannya di alam maya ini. Dan, pada masa itu juga orang Melayu tidak lagi akan bercakap mengenai soal perpaduan Pas-UMNO, kerana mungkin UMNO sudah tiada lagi, atau mungkin sudah bertukar nama.

Pas pada masa itu, akan menjadi parti yang paling gembira kerana dapat mengembangkan ajaran agamanya tanpa sebarang paksaan (berbanding masa sekarang dan pada zaman Mahafiraun dulu).

Nik Aziz Nik Mat, jika masih hidup pada masa itu akan menjadi orang yang paling gembira, segembiranya beliau apabila dapat berjabat tangan dengan Lee Kuan Yew di Kota Bharu tidak lama dulu.


Pada Masa Itu Lagi...

SEKARANG DAP terlalu memuja Singapura kerana hebatnya negara itu. Dan memuji orang Malaysia kerana dapat bekerja dengan gaji besar di negara itu.

Pada masa itu, Singapura bukan lagi menjadi tempat tinggal yang paling baik untuk rakyat di negara pulau itu. Mereka mahu mencari tapak-tapak rumah yang lebih besar. Jika sekarang mereka hanya menghuni di rumah-rumah kiub, mereka mahukan rumah-rumah banglo.

Ia hanya boleh diperoleh di tanah Semenanjung yang cukup luas ini. Sekarang pun, jika orang Singapura diberi kerakyatan Malaysia - saya boleh bayangkan, pintu sempadan akan pecah dirempuh mereka.

Mereka mahu mencari tanah yang lebih luas untuk hidup. Sekangkang kera, sudah tidak cukup. Jutawan dan bilionwan sana mahukan rumah yang lebih besar untuk mendirikan mahligai masing-masing. Negara pulau itu sudah terlalu kecil.

Itu pasal sekarang pun, ramai yang sudah bermastautin di Australia atau New Zealand kerana mereka mahukan tanah yang luas.

Pada masa itu, soal batasan sempadan bukan masalah lagi. Berduyun-duyunlah orang seberang sana, mencari ketenangan di tanah Semenanjung atau Sabah dan Sarawak yang penuh dengan kehijauan ini.

Tanah kini terbentang luas bagi mereka. Tidak perlu lagi ke Australia atau pun New Zealand.

Hukum alam sebenarnya berputar. Ia ada kitarannya. Hanya orang yang tidak tahu sejarah, tidak pernah percaya wujudnya kitaran seperti ini. Ingat sejarah; Singapura dulu milik orang lain, kini milik orang lain.

Malaysia juga tidak terkecuali.

DAP LAKNATULLAH ,SYABAS ZUL NORDIN !

HARAMKAN DAP!
Salam 2 all.

Cadangan mutakhir pemimpin DAP, Tony Pua, Ahli Parlimen DAP (PJ Utara) untuk memansuhkan diskaun bumiputra dalam sektor tertentu pembangunan sekali lagi membuktikan sikap cauvinis, rasis, anti Melayu dan anti perlembagaan yang dianuti oleh kepimpinan DAP.

Dan yang paling malang, orang Melayu saperti Tan Sri Khalid Ibrahim boleh bersetuju dengan cadangan bodoh saperti itu.

Persoalannya bukan isu diskaun bumiputra, tetapi soal prinsip perlembagaan dan keharmonian kaum yang telah dibina sekian lama.


Perkara berkaitan hak istimewa Melayu telah tercatat dengan jelas didalam Perlembagaan dan tidak perlu dikupas. Dan ini adalah antara formula kepada perpaduan dan keharmonian agama dan kaum selama ini.

Kepimpinan DAP kini semakin angkuh dan kurang ajar didalam mempersoalkan perkara asasi Perlembagaan. Mereka seolah-olah lupa sikap cauvinis dan rasis yang mereka amalkan adalah punca terjadi rusuhan kaum 1969.


Dan bila kita mengingatkan supaya peristiwa hitam 13 Mei itu dijadikan iktibar, maka pemimpin DAP lah antara yang paling bising menyalak mendesak supaya peristiwa itu tidak diungkit-ungkit lagi. Kerana apa? Kerana mereka tidak mahu rakyat khususnya generasi baru mengetahui sejarah hitam mereka!!

Saya membaca lapuran Majlis Gerakan Negara (NOC) bertarikh Oktober 1969 yang membutirkan secara terperinci apa sebenarnya yang berlaku sebelum 13 Mei 1969.


Kenyataan saperti “Melayu sudah tidak berkuasa”, “ini negeri bukan Melayu punya”, “halau Melayu keluar” dan macam-macam lagi yang dibuat selepas DAP memenangi beberapa kerusi di Selangor akhirnya mencetuskan perasaan marah orang Melayu dan berakhir dengan peristiwa berdarah itu. Dan ada antara petualang DAP yang aktif pada masa itu masih hidup dan melalak kesana kemari hari ini.

Kalau tahun 1969 mereka tidak mendapat sokongan orang Melayu, tetapi hari ini bukan sahaja Melayu haprak, pak janggoat-pak janggoat pun turut menyokong mereka. Maka bertambah besarlah kepala mereka, makin menjadi-jadi kesombongan mereka.


Tambah pulak ada Melayu yang tergamak menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri kepada puak-puak cauvinis ini. Hanya kerana nafsu serakah mahu menduduki Putrajaya!! Dan yang lebih teruk, Melayu haprak dan pak janggoat-pak janggoat inoi disamatarafkan dengan sahabat Nabi saw!!

Cuba bayangkan kalau tahun 1969, lebih 40 tahun lepas, mereka meraikan kemenangan kecil itu dengan memaki hamun dan menghina bangsa Melayu, cuba bayangkan apa yang akan mereka lakukan kalau mereka menguasai kerajaan persekutuan, apatah lagi menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri!!


Tengok sendiri apa yang mereka buat di Pulau Pinang, Selangor, dan buat seketika di Perak. Dan yang paling malang, ada orang Melayu yang sanggup bersekongkol dengan pelampau-pelampau cauvinis dan rasis ini.

Dan ada antara Melayu haprak ini yang sanggup menipu diri sendiri dengan mendakwa persekongkolan ini adalah demi dakwah dan mendekatkan DAP kepada Islam. Apa yang saya nampak, mereka yang makin lama makin terikut-ikut rentak DAP.


DAP semakin tegar dengan semangat anti Islam dan anti Melayunya. Kenyataan terbaru “mursyidul am” DAP Karpal Singh menolak sama sekali gagasan penubuhan negara Islam jelas membuktikan DAP masih dengan sikapnya.


Dan ini sepatutnya sudah cukup menyedarkan bangsa Melayu yang beragama Islam bahawa mereka sedang bermain dengan api apabila rela diperkudakan oleh kafir harbi ini. Tetapi tidakn segelintir bangsa Melayu ini sanggup sekali lagi menipu diri sendiri dengan mendakwa kenyataan Karpal itu adalah kenyataan peribadi dan bukan pendirian DAP.


Betapalah bangsa yang punya Al Quran ditangannya boleh menjadi begitu bodoh! Memang kebodohan itu bukan suatu jenayah, tetapi kebodohan itu akan membawa kemusnahan kepada agama, bangsa dan tanahair sendiri!!

Pada saya sikap cauvinis, rasis, ala komunis, anti Melayu, anti Islam dan anti Perlembagaan kepimpinan DAP ini semakin melampau. Hari demi hari mereka mengasak umat Islam dan orang Melayu dengan pelbagai isu.


Daripada isu tanah, isu biasiswa, isu hak istimewa, kini menular kepada mempertikaikan institusi Islam, Raja-Raja Melayu, badan kehakiman, Polis DiRaja Malaysia, SPRM, SPR, Mahkamah Syariah membawa kepada isu-isu negara Islam, kalimah ALLAH dan lain-lain.

Sekiranya tidak dibendung segera, saya yakin sikap melampau kepimpinan DAP ini akan menjadi barah kepada kestabilan dan keharmonian agama dan kaum yang telah lama kita nikmati selama ini.

Atas alasan itu, saya percaya sudah tiba masanya kita bertindak tegas terhadap kepimpinan DsAP ini. Saya mencadangkan supaya Pendaftar Pertubuhan mengambil tindakan untuk membatalkan pendaftaran parti DAP ini, ianya hendaklah diisytiharkan sebuah pertubuhan haram yang membahayakan rakyat dan negara ini.


Rakyat Malaysia tidak memerlukan kepimpinan yang cauvinis, rasis, berfikiran ala komunis, anti Melayu, anti Islam dan anti Perlembagaan saperti DAP. Meminjam kata-kata Presiden Ahmadinejad, “kepimpinan DAP ini wajib dihapuskan daripada peta politik negara ini”!!

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Khamis
18 Sya’ban 1431
29 Julai 2010

Thursday, July 29, 2010

Mengapa terus kunjung kopitiam

Utusan Malaysia 29 Julai 2010

JIKA sebelum ini, umat Islam digemparkan dengan insiden pasar raya besar menjual ayam yang tidak disembelih dengan sempurna, kini sekali lagi umat Islam digemparkan dengan sajian yang tidak halal oleh kebanyakan kopitiam.

Jelas terpapar dalam direktori www.halal.gov.my hanya dua kopitiam sahaja yang diiktiraf halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). Justeru, apakah status makanan yang dimakan oleh umat Islam di kopitiam lain?

Sebelum kewujudan kopitiam, umat Islam lebih selesa makan dan minum di kedai-kedai makan orang Melayu Islam dan restoran-restoran mamak. Mereka menikmati makanan tanpa rasa was-was akan halalnya.

Walaupun pelbagai pihak mempersoalkan status halal dan haram makanan yang disediakan oleh kopitiam-kopitiam ini, namun majoriti masyarakat Islam tidak mengendahkannya. Jakim yang turut menyediakan kemudahan menyemak status halal sesebuah kopitiam di laman webnya, tetapi masyarakat Islam lebih percayakan pemilik-pemilik kopitiam yang meletakkan pelekat halal 'yang haram' serta mengupah anak muda Melayu sebagai pekerja mereka.

Sedarlah, bahan mentah terutama daging ayam diperolehi daripada pembekal bukan Islam malahan terdapat kopitiam yang turut menyajikan makanan haiwan eksotik seperti katak yang dilaporkan oleh media massa baru-baru ini. Namun masyarakat Islam terus tidak memandang berat insiden tersebut kerana dikelabui oleh status elit yang dibawa oleh kopitiam.

Jika masyarakat Islam masih menganggap isu halal haram kopitiam sebagai remeh, lihat pula dari sudut bagaimana kopitiam ini sebenarnya secara perlahan-lahan membunuh kedai makan Melayu di bandar-bandar.

Majoriti orang Melayu tidak akan makan dan minum di kedai kopi orang Cina kerana meragui status halalnya tetapi orang Melayu tidak menolak kopitiam. Maka berduyun- duyunlah masyarakat Islam memenuhi kopitiam terutama dari kalangan teknokrat dan korporat Melayu.

Apa pun, yang lebih penting ialah bagaimana masyarakat Islam perlu bersatu menolak kopitiam yang tanpa segan silu terus menyajikan makanan tidak halal kerana mereka anggap masyarakat Islam sendiri sudah tidak mementingkan halal atau haram sesuatu makanan.

Jika kita kasihankan generasi muda Islam yang akan rosak jiwanya kerana terus menikmati makanan tidak halal yang menjadi darah daging mereka, kita harus bertindak "mengajar" kopitiam seluruh negara agar menghormati kedudukan halal makanan orang Islam!

NORHISYAM MOHAMAD

Kota Sarang Semut, Kedah

Tuesday, July 27, 2010

Apa Jasa DAP kepada Islam

PAS menolak untuk bekerjasama dengan UMNO atas alasan UMNO tidak berasaskan Islam. Memandangkan PAS sanggup pula bekerjasama dengan DAP, maka secara logiknya, tentulah bagi PAS, DAP itu bertunjangkan Islam.

Pada kawan, PAS mungkin juga menganggap DAP lebih alim dan warak dari UMNO. Mungkin juga ahli DAP sudah dijamin syurga.

PAS sanggup menggelar pemimpin kafir harbi sebagai Khalifah dan menyamakan mereka seperti sahabat Rasulullah S.A.W.

PAS juga sanggup bertakbir tatkala para pemimpin kafir harbi ini memetik ayat-ayat Al-Quran, tanpa mengambil kira petikan tersebut tersilap dan tanpa mengira bahawa niat mereka berbuat demikian adalah semata-mata untuk memperbodohkan Melayu bagi mendapat undi.

Bagi PAS, DAP yang berikrar bahawa tidak akan sekali-kali menerima konsep Negara Islam dan sanggup mati mempertahankan pendirian tersebut adalah jauh lebih Islam dari UMNO.

Jika benar DAP jauh lebih Islam dari UMNO, kawan minta agar pemimpin dan penyokong PAS senaraikan jasa-jasa DAP terhadap Islam mahupun umat Islam selama ini.

Berapa banyakkah masjid, surau dan pusat-pusat Islam yang telah dibina oleh DAP?

Berapakah jumlah dana yang disumbangkan oleh DAP untuk pembangunan Islam?

Berapakah jumlah peruntukan yang diberikan oleh DAP untuk pendidikan Islam?

Apakah sumbangan DAP untuk umat Islam dari segi sosial, pendidikan dan juga perniagaan?

Apakah bantuan yang pernah diberikan oleh DAP untuk memajukan umat Islam di Malaysia?


Begitu juga dengan program dakwah.

Berapa ramaikah yang telah berjaya DAP Islamkan dan berapa ramaikah ahli DAP telah memeluk Islam?

Bagi mengesahkan bahawa DAP adalah jauh lebih Islam dari UMNO, PAS perlu menyenaraikan jasa-jasa mereka terhadap Islam seperti di atas untuk kita teliti.

Jasa-jasa tersebut pula wajib lebih banyak dari UMNO bagi membolehkan DAP dianggap sebagai parti yang berasaskan Islam dan boleh bekerjasama dengan PAS.

Sebagai sampingan, PAS juga harus menyenaraikan jasa-jasa mereka sendiri terhadap Islam mengikut soalan-soalan di atas bagi membolehkan parti mereka dianggap lebih Islam dari UMNO.

Maklumlah, kawan bimbang nanti jasa DAP terhadap Islam lebih besar daripada PAS sendiri.
Kawan pasti, PAS tidak akan mampu menyenaraikan jasa-jasa DAP dan PAS sendiri terhadap Islam dengan lebih panjang dari jasa-jasa UMNO.

Kegagalan PAS menjawab soalan di atas, membuktikan bahawa DAP TIDAK berasaskan Islam dan wajib ditentang, sebagaimana PAS menentang UMNO.

Kawan menjangkakan, setelah gagal menjawab soalan di atas, alasan PAS seterusnya untuk menolak bekerjasama dengan UMNO ialah kerana UMNO menolak hudud.

Tetapi bukankah PAS sendiri sudah akui bahawa hudud hanya 0.0001% sahaja dalam ajaran Islam? Lalu kenapa masih tidak boleh bekerjasama dengan UMNO?Alasan PAS kemudiannya ialah kerana UMNO menolak negara Islam. Tetapi bukankah DAP juga sanggup mati daripada melihat negara Islam ditubuhkan oleh PAS? Kenapa bekerjasama dengan DAP boleh tetapi dengan UMNO tidak boleh?Kita tidak faham apa sebenarnya alasan PAS untuk menolak perpaduan ummah. Hakikatnya, PAS tidak punya satu pun alasan untuk mengelak bekerjasama dengan UMNO.

Maka, celakalah umat Islam yang menolak perpaduan dengan saudaranya.

Bila Mereka Berkuasa

Di catitkan di sini sebahagian dari tindakan puak-puak cuvanis dan pencacainya apabila mereka mendapat kuasa di negeri Melayu.

1. Pasir di sedekahkan kepada kroni sesuka hati.
2. Rakyat di biarkan kekeringan menjelang 2012
3. Penjualan Arak tanpa sekatan.
4. Rumah urut tanpa lesen dan tempat maksiat tidak terkawal.
5. Harta anak Yatim di rampas.
6. Projek ternakan babi secara besar besaran
7. Memansuhkan dasar pemberian diskaun bumiputera dalam pemilikan hartanah komersial dan rumah mewah di Selangor.
8. Wang Zakat di Selangor di gesa di berikan kepada bukan Islam
9. Cadangan buka UiTM pada Bukan Melayu
10.Salah guna wang negeri untuk perayaan 100hari Pemerintahan PKR
11.Meninjau rakyat yang di timpa bencana satu perbuatan membazir.
12. Laungan azan dan kuliah subuh pada pagi hari minggu di pertikaikan.
13. Tulisan Jawi pada papan nama jalan di hapuskan.

Lain-lain tu kau orang carilah. Untuk bangsa Melayu yang telah memberi undi kepada puak Kafir Harbi dan Munafiqin dari PAS dan PKR inilah balasan yang kau orang dapat.Semoga menjadi pengajaran dan sentiasa berpegang teguhlah kepada peringatan dari al Quran yang meminta umat islam supaya berhati-hati dengan orang-orang kafirdan munafiqin.

Monday, July 26, 2010

MENGAPA KITA PERLU MENCARI MAKANAN YANG HALAL?

Kecoh sekarang ni, sana haram-sini haram. Kopitiam Old Town haram, siap jumpa kaki katak lagi, Papa Rich pun diragui, Simply Penang pun sama juga. Steven Corner pun guna sijil halal swasta, kedai roti popular di Malaysia BreadStory pun tak pernah ada halal, tapi sebab ada juruwang melayu pakai tudung, orang melayu kita pun pergi beli sebab ingat halal. Ini baru sikit contoh kedai makan di Malaysia yang tidak mempunyai sijil halal Jakim, banyak lagi yang hanya beli sijil halal swasta untuk buat wayang depan kedai kononnya makanan mereka halal.

Semasa tu kecoh di akhbar-akhbar yang mengatakan Jakim mengharamkan sijil halal swasta. Jais pun ikut sama. Tapi berita pengharaman sijil-sijil halal ni langsung tidak dilayan oleh taukeh-taukeh cina. Mereka hanya tersenyum bila membaca berita seperti ini. Bagi mereka jabatan agama Islam tidak ada kuasa untuk membantah mereka mengunakan sijil halal swasta, malah keterangan dari ejen 'halal swasta' yang mengatakan Jakim mengharamkan sijil halal swasta disebabkan sijil halal Jakim sudah tidak laku dan Jakim sudah tidak ada bisnes, atas sebab itu Jakim cuba nak ganggu bisnes 'syarikat halal swasta' ni.

Sebenarnya betul juga apa yang dikatakan oleh taukeh-taukeh cina tu, Jakim tidak mempunyai kuasa untuk melarang atau membuat sesuatu keatas restoran yang mempunyai sijil halal swasta, Jakim hanya boleh bertindak keatas restoran yang hanya mempunyai sijil halal Jakim atau restoran yang memalsukan sijil halal Jakim. Selain daripada itu, Jakim memang tidak ada kuasa. kerajaan nak gubal akta khas berkenaan dengan perkara ini. Lakukan secepat mungkin, takkan nak biarkan rakyat terus ditipu dengan halal swasta yang ni. Patutla ramai Melayu Islam yang buta perut, buta hati. Makan makanan yang tak elok rupanya.


Adakah anda menitikberatkan halal dan haram dalam kehidupan seharian? Mari kita bincangkan bersama-sama. Semoga kita bersama mendapat pengajaran dan ilmu dengan perbincangan ini.
Agama Islam amat mengambil berat tentang makanan yang dimakan oleh umatnya. Justeru, adalah menjadi kewajiban bagi setiap orang Islam untuk mengambil makanan yang halal lagi baik.

1. Mengapa Halal?

Berikut dinyatakan sebab-sebab mengapa kita dituntut untuk makan makanan yang halal.

a. Perintah Tuhan

Sebab utama mengapa perlu memakan makanan yang halal ialah kerana memang itu sudah diperintahkan Tuhan kepada kita.

Di dalam Al-Quran, Allah berfirman maksudnya:
“Wahai sekalian manusia ! Makanlah daripada apa yang ada di bumi, yang halal yang baik (halalan tayyiban)".
(Surah al-Baqarah: 168)

Dalam ayat yang lain, Allah menyatakan:
“Wahai orang-orang yang beriman ! Makanlah dari benda-benda yang baik (yang halal) yang telah Kami berikan kepada kamu". (Surah al-Baqarah: 172)

Rasulullah menegaskan juga di dalam sabdanya: “Mencari yang halal adalah fardhu (wajib) bagi setiap orang Islam.” (Riwayat Dailami)


b. Mengelakkan daripada azab Neraka

Memakan makanan yang halal boleh mengelakkan seseorang itu daripada ditimpa azab di Akhirat.

Maksud Hadis: Daging yang tumbuh daripada makanan yang haram, maka neraka lebih layak baginya. (Riwayat Thabrani)

Maksud Hadis: "Tidak akan memasuki syurga daging yang tumbuh daripada yang haram". (Riwayat Ahmad)


c. Doa makbul

Orang yang makan makanan halal, doanya makbul berbeza dengan orang yang makan makanan haram, terhijab doanya dengan Tuhan.

Rasulullah bersabda:
“Betapa banyaknya orang yang rambutnya kusut-masai, badannya berdebu lantaran terlalu lama dalam pelayaran, makanannya dari yang haram dan pakaiannya dari yang haram, dan perutnya dipenuhi dari yang haram, diangkatkan kedua tangannya seraya berdoa: Wahai Tuhan! Wahai Tuhan! Bagaimana boleh Tuhan mengabulkan doanya.” (Riwayat Muslim)

Rasulullah bersabda; “Baguskanlah makanan engkau nescaya adalah engkau orang yang diperkenankan permintaan.” (Riwayat Thabrani)


d. Diterima Amalan

Memakan makanan yang halal akan menjadi sebab amalan diterima. Sebaliknya makanan yang haram itu, membuatkan amalan kita tidak diterima Tuhan.

Sabda Rasulullah: “Demi (Allah) yang diri Muhammad ditanganNya, sesungguhnya seorang hamba yang memasukkan sesuap makanan haram ke dalam perutnya, tiada diterima Allah amal darinya empat puluh hari.” (Riwayat Thabrani)


e. Hati bersih

Memakan makanan yang halal akan menjadi sebab kepada pembentukan hati seseorang. Ini sepertimana disabdakan oleh Rasulullah: “Hati yang bersih ditempa daripada makanan yang bersih (halal).”


2. Memakan Makanan Dari Orang Bertaqwa

Telah dinukilkan oleh Imam Ghazali dalam kitabnya Ihya Ulumuddin, bab Adab Makan, satu hadis bermaksud: “Hendaklah kamu makan daripada makanan orang yang bertaqwa.”

Hadis ini jelas memberitahu kita bahawa apabila kita hendak makan, sebaiknya kita makan makanan yang disediakan oleh orang yang bertaqwa ataupun orang soleh. Mengapa dianjurkan sebegitu? Ini adalah kerana:

a. Makanan itu jadi berkat atas kerana tangan orang yang membuatnya itu adalah orang bertaqwa.

b. Makanan itu sudah pasti halal, kerana tidak mungkin orang bertaqwa itu menyediakan makanan yang haram atau mendapatkan makanan itu daripada sumber yang haram.

c. Makanan itu disediakan dengan menyebut nama Allah. Kebiasaan orang bertaqwa memulakan pekerjaan dengan menyebut nama Allah. Hadis: “Setiap pekerjaan yang tiada disebut dengan nama Allah, maka hilang berkatnya.”

Sumber : Halaqah.net

Thursday, July 22, 2010

Tetapkan cuti Sabtu, Ahad

Berita Harian 2010/07/22

SELURUH warga pendidik menyambut baik arahan Ketua Pengarah Pelajaran Tan Sri Alimuddin Mohd Dom kepada pengetua dan guru besar wajib memberi rehat kepada guru pada setiap dua hari Sabtu dalam tempoh sebulan.

Lebih baik jika cuti dua Sabtu setiap bulan ditetapkan kementerian seperti sistem cuti setiap Sabtu minggu pertama dan minggu ketiga yang pernah dipraktikkan sebelum ini. Sistem cuti Sabtu dan Ahad sekarang telah cacamarba kehidupan guru terutama jika suami dan isteri guru di sekolah berlainan! Guru tidak merungut mengenai aktiviti kokurikulum setiap petang dan kelas tambahan pada cuti kerana alah bisa tegal biasa.

Dalam keadaan ekonomi sekarang, pihak pentadbiran sekolah seharusnya cuba meminimumkan aktiviti ‘paksarela’ guru ke sekolah setiap Sabtu dengan mengadakan aktiviti pada hari persekolahan sama ada waktu petang atau pagi.
Sebagai contoh ada pihak pentadbiran sekolah memaksa guru mengadakan mesyuarat panitia (yang tidak mengambil masa panjang) pada Sabtu. Terpaksalah guru hadir pada hari itu untuk mesyuarat yang tidak sampai sejam, sedangkan pengetua atau guru besar dan penolong kanan beristirahat di rumah.

NORHISYAM MOHAMAD,
Kuala Kedah.

Tuesday, July 20, 2010

Nyawa-Nyawa Ikan ?!Sudah tentu Anwar akan melompat kegembiraan apabila mengetahui bahawa Karpal Singh sedang tenat di Pusat Perubatan Universiti Malaya. Karpal sudah dimasukkan ke wad sejak 7-8 hari yang lalu. Mungkin sudah "nyawa-nyawa ikan" sekarang ini. Pastinya "lompatan riang ria" Anwar itu tidak dapat dizahirkan dikhalayak umum. Namun di dalam biliknya, Anwar mungkin sedang melompat "tak hengattt..."!

Kenapa Anwar gembira? Anwar mempunyai pelbagai sebab untuk gembira sakan. Salah satunya ialah berkemungkinan besar bahawa perbicaraan kes Liwat IInya akan ditunda lagi akibat peguamnya sedang tenat di hospital. Jika Karpal "goal" pula, mungkin Anwar akan memohon masa yang lebih untuk mencari dan melantik peguam barunya.

Tentulah Anwar seronok! Menunda perbicaraan Liwat IInya ini bererti dia mempunyai lebih masa untuk bebas ke sana ke mari sebelum di"sumbat" masuk semula ke "kandang besi"nya. Dah banyak kali dia tunda perbicaraannya, hinggakan sudah habis alasan untuk menundanya lagi. Namun keadaan Karpal yang tenat di hospital telah memberikannya "cahaya" baru untuk menunda kes ini lebih lama.

Yang akan menyampah dan "boring" nanti ialah Saiful Bukhari yang telah bersabar dan menunggu setelah sekian lama. Sabar je la Saiful oiii...siapa suruh kamu jadi "coffee boy" dia. Kan dah "kena sejolok"! "Kena" pulak dengan "kaki ranjau kelas dunia", sabar je la...

Anwar mungkin gembira tak terkata apabila ahli politik yang pertama yang mendakwanya terbabit dengan aktiviti liwat ini tenat. "Mampoih la hang! Aku cari lawyer lain...", mungkin itu desis hatinya. Anwar tidak mungkin memaafkan "singh" ini kerana dialah pencetus kepada aktiviti liwatnya. Dipercayai, Karpal menerima untuk menjadi peguam kepada Anwar untuk kes Liwat II ini adalah kerana "bayaran lumayan" yang ditawarkan kepadanya. "Nothing personal, only business!" kata orang.

Keadaan Karpal yang tenat itu sedikit sebanyak "melegakan" hati Anwar. Anwar tidak payah memikirkan "jawatan" apakah yang akan di"rasuah"nya pada Presiden DAP itu untuk kekal menyokongnya sebagai Perdana Menteri dalam angannya. Payah! Karpal nak jadi TPM, Kit Siang pun nak jadi TPM, Hadi pun nak TPM, Azmin ke"sayang"annya nak letak dimana? Kalau Karpal "goal", legalah sikit. Kurang satu beban...

Mungkin selepas ini Anwar akan pergi melawat Karpal di Pusat Perubatan Universiti Malaya itu. Seperti biasa, "sesumpah" ini dijanka akan bijak "berlakon" di depan Karpal dan khalayak umum. Mungkin Anwar akan berbisik kepada Karpal, "dah bertaubat ke?", memulangkan "paku buah keras"nya kepada Singh itu. Tapi depan orang, Anwar akan kata dia cuma bisikkan "semoga cepat sembuh!". Biasalah, takkan tak tahu perangai Anwar...?Anwar memang "bijak" membelit. Dia hanya memilih peguam yang ada masalah kesihatan sahaja. Hari tu dia pilih peguam yang pakai serban tu. Entah apa ke nama orang tua tu. Pun sakit juga orang tua tu. Lepas tu mamat pakai serban tu "resign" dari mewakili Anwar sebagai peguamnya. Lepas tu Karpal pulak "take over". Peguam yang dah nak "expired" yang dipilihnya? Dah la tak sihat sehingga terpaksa berkerusi roda, dekat nak nyanyuk pulak tu! "Bijak" sungguh Anwar pilih peguam. Harapannya agar peguamnya tu boleh tangguh kes di mahkamah la tu. Silap-silap, kalau peguamnya tak sakit pun, disuruhnya "sakit". Haru!Teka-tekinya, andai kata Karpal "goal" atau tak dapat teruskan kes, siapakah bakal dipilih Anwar sebagai peguamnya? "Hint" terbaik yang mampu aku berikan ialah "peguam tu selalu masuk ICU dan selalu sakit"! Kepada sesiapa yang nak jadi peguam Anwar, sila pastikan kesihatan anda benar-benar terganggu!

- forummykmu